Pavlova torta Borbás Marcsi receptje alapján

Gasztro

Pavlova torta Borbás Marcsi receptje alapján

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Torta:

  • 6 tojásfehérje
  • 26 dkg porcukor
  • 1,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 ek alma- vagy körteecet

Gyümölcsszirup:

  • 1 marék málna kicsavart leve
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja
  • 2-3 ek porcukor
  • bogyós gyümölcsök vegyesen

 

Tovább olvasok

A 6 db tojásfehérjét félig felverjük, majd a továbbiakban apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Fontos, hogy az utolsó másfél-két kanálnyi porcukorhoz keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és a legvégén ezt is adjuk hozzá. Mikor már masszív, fényes a habunk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál alma- vagy körteecetet. Ezt követően már csak egy percig keverjük a habot.

Készíthetünk hozzá gyümölcsszirupot, amivel a kész, fényes habunkat csíkossá mintázhatjuk. Ezt csak belehúzzuk a habba, de nem keverjük el vele. A sütőt felmelegítjük alsó-felső sütésfunkción 150-160 fokra. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tojáshabot úgy, hogy nem lapítjuk el, hanem szép magasra, tortaformájúra húzzuk. Ezután kb. másfél óra alatt készre sütjük. A külseje legyen roppanós, de ne piruljon meg. Ha túlságosan pirulna, vegyük vissza kissé a hőmérsékletet.

Ha készen van a kívül roppanós, belül krémes Pavlova, mascarponekrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Zöldcsütörtöki fogások – ínyenceknek is!

A hagyomány szerint zöldcsütörtökön – az utolsó vacsorára emlékezve – friss zöldekből készült ételeket illik fogyasztani. Idén szerencsénk van, hiszen hamarabb érkezett a tavasz, és már bőven van madársaláta, sóska és csalán, de zsenge spenótot is lehet már látni a kiskertekben. Többségünk a piacról szerzi be ilyenkor a főzelékhez, leveshez valót, és bár a tradicionális receptek szerint nemcsak húsmentesen kell ezekből elkészíteni a napi betevőt, hanem szigorúan böjtösen is, állati zsiradék és fehérje nélkül, ma már az is méltányolható, ha valaki legalább arra figyel, hogy valóban kerüljön zöld az asztalra zöldcsütörtökön. Ehhez adunk néhány tippet.

 

Már követem az oldalt

X