Hozzávalók
Torta:
- 6 tojásfehérje
- 26 dkg porcukor
- 1,5 dkg kukoricakeményítő
- 1 ek alma- vagy körteecet
Gyümölcsszirup:
- 1 marék málna kicsavart leve
- 2 ek cukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom héja
- 1 narancs héja
- 2-3 ek porcukor
- bogyós gyümölcsök vegyesen
A 6 db tojásfehérjét félig felverjük, majd a továbbiakban apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Fontos, hogy az utolsó másfél-két kanálnyi porcukorhoz keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és a legvégén ezt is adjuk hozzá. Mikor már masszív, fényes a habunk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál alma- vagy körteecetet. Ezt követően már csak egy percig keverjük a habot.
Készíthetünk hozzá gyümölcsszirupot, amivel a kész, fényes habunkat csíkossá mintázhatjuk. Ezt csak belehúzzuk a habba, de nem keverjük el vele. A sütőt felmelegítjük alsó-felső sütésfunkción 150-160 fokra. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tojáshabot úgy, hogy nem lapítjuk el, hanem szép magasra, tortaformájúra húzzuk. Ezután kb. másfél óra alatt készre sütjük. A külseje legyen roppanós, de ne piruljon meg. Ha túlságosan pirulna, vegyük vissza kissé a hőmérsékletet.
Ha készen van a kívül roppanós, belül krémes Pavlova, mascarponekrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.
Ajánljuk még: