Pavlova torta Borbás Marcsi receptje alapján

Gasztro

Pavlova torta Borbás Marcsi receptje alapján

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

Torta:

  • 6 tojásfehérje
  • 26 dkg porcukor
  • 1,5 dkg kukoricakeményítő
  • 1 ek alma- vagy körteecet

Gyümölcsszirup:

  • 1 marék málna kicsavart leve
  • 2 ek cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom héja
  • 1 narancs héja
  • 2-3 ek porcukor
  • bogyós gyümölcsök vegyesen

 

Tovább olvasok

A 6 db tojásfehérjét félig felverjük, majd a továbbiakban apránként adagoljuk hozzá a porcukrot. Fontos, hogy az utolsó másfél-két kanálnyi porcukorhoz keverjük hozzá a kukoricakeményítőt, és a legvégén ezt is adjuk hozzá. Mikor már masszív, fényes a habunk, akkor adjunk hozzá egy evőkanál alma- vagy körteecetet. Ezt követően már csak egy percig keverjük a habot.

Készíthetünk hozzá gyümölcsszirupot, amivel a kész, fényes habunkat csíkossá mintázhatjuk. Ezt csak belehúzzuk a habba, de nem keverjük el vele. A sütőt felmelegítjük alsó-felső sütésfunkción 150-160 fokra. Egy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tojáshabot úgy, hogy nem lapítjuk el, hanem szép magasra, tortaformájúra húzzuk. Ezután kb. másfél óra alatt készre sütjük. A külseje legyen roppanós, de ne piruljon meg. Ha túlságosan pirulna, vegyük vissza kissé a hőmérsékletet.

Ha készen van a kívül roppanós, belül krémes Pavlova, mascarponekrémmel és bogyós gyümölcsökkel tálaljuk.

Ajánljuk még:

A töltött káposztát többféleképpen is készítheted! 6 receptet hoztunk

A töltött káposzta olyan klasszikus, amelyet sokféle recept szerint tudunk elkészíteni. Mutatjuk a recepteket, így mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt: van exkluzív, hagyományos, diétás, és olyan is, ami földhöz vág, pedig vegetáriánus. A savanyú káposztát régen a „magyarok címere” névvel illették, hiszen rengeteg olyan receptünk volt, amelynek ez a fő alapanyaga. Mindenütt közkedvelt, még sincs belőle két egyforma.