Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 3 dkg élesztő
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 3-4 dl tej
A kenéshez:
- 4-5 ek. kacsazsír
- 4-5 ek. fűszerpaprika
- só
A tetejére:
- 1 db tojás
- nagy szemű só
Elkészítés
Elmorzsoljuk a vajat a lisztben. 1,5 dl langyos tejbe beleteszünk egy kevés cukrot és egy kanál lisztet, amit elkeverünk. Ebben futtatjuk fel az élesztőt. Ha felfutott, hozzáadjuk a liszthez. Beletesszük a 2 tojássárgáját és a sót, végül annyi langyos tejet, amennyit felvesz. Az így kapott tésztát alaposan kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, 2 cipót formázunk belőle. Egyenként 2-3 mm vékony téglalapot nyújtunk. Ezután megkenjük őket olvasztott libakacsazsírral, sózzuk, majd bőven megszórjuk őrölt fűszerpaprikával. Ezután feltekerjük őket, és a két rudat kivajazott, kilisztezett tepsire helyezzük. A tekercsek tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk nagyszemű sóval. Kicsit hagyjuk még kelni, végül 180° C-on, 30 perc alatt készre sütjük.
Ajánljuk még: