Cukkiniprósza

Gasztro

Cukkiniprósza

 Borbás Marcsi receptje

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Hozzávalók:

  • 2 zsenge cukkini
  • 1,5-2 dl kefir
  • 1 db tojás
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 púpos ek liszt

Mártogatós:

  • 1 csokor kapor
  • 2 dl joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
Tovább olvasok

Elkészítés:

A cukkinit lereszeljük, majd megszórjuk 2 teáskanál sóval, alaposan összekeverjük és hagyjuk állni. Ha kiadta magából a nedvességet, akkor alaposan kifacsarjuk. Ezután hozzáadjuk a kefirt, a borsot és a felaprított fokhagymagerezdet. Egy kevés sót is teszünk a keverékhez. Belekeverünk egy egész tojást, majd annyi liszttel keverjük ki, hogy sűrű, palacsintatészta állagú legyen.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy nagy evőkanálnyi adagokat teszünk bele a cukkinis masszából. A kis lepények mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kapros, fokhagymás, sós joghurttal tálaljuk.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.