Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Hozzávalók:
- 2 zsenge cukkini
- 1,5-2 dl kefir
- 1 db tojás
- só, frissen őrölt bors
- 1 gerezd fokhagyma
- kb. 2 púpos ek liszt
Mártogatós:
- 1 csokor kapor
- 2 dl joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- só
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, majd megszórjuk 2 teáskanál sóval, alaposan összekeverjük és hagyjuk állni. Ha kiadta magából a nedvességet, akkor alaposan kifacsarjuk. Ezután hozzáadjuk a kefirt, a borsot és a felaprított fokhagymagerezdet. Egy kevés sót is teszünk a keverékhez. Belekeverünk egy egész tojást, majd annyi liszttel keverjük ki, hogy sűrű, palacsintatészta állagú legyen.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd egy nagy evőkanálnyi adagokat teszünk bele a cukkinis masszából. A kis lepények mindkét oldalát pirosra sütjük.
Kapros, fokhagymás, sós joghurttal tálaljuk.
Ajánljuk még: