Hozzávalók
- 1 nagy muskotályos sütőtök
- 3 ek olívaolaj
- 4 szelet bacon
- 6 csirkecomb
2 szál sárgarépa - 2 szál fehérrépa
- 5-6 szem burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- só, bors
- friss kakukkfű
Elkészítés
A sütőtöknek egy hosszú és éles késsel körbevágjuk a kalapját úgy, hogy a tök belsejébe is belemenjen a kés. Óvatosan kiemeljük a középső részét, és a magos közepét levágjuk a kalapról. A tök belsejéből egy kanál segítségével kivájjuk a magokat és a hozzá csatlakozó rostokat, csak a tök húsát hagyjuk meg körben. Ezután a tököt és a kalapját egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200-220 fokon kb. másfél órát sütjük.
A bacont felaprítjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. Ezután a megpirult darabokat kiszedjük a serpenyőből, majd a besózott csirkecombokat is körbepirítjuk ugyanebben a szalonnás zsiradékban.
A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, és egy kis vajon szintén átpirítjuk. Közben meg is sózzuk őket. Friss kakukkfűvel ízesítjük.
Ha mindennel elkészültünk, az elősütött tök belsejébe halmozzuk a húst, a zöldségeket és a szalonnát. Ezután a tök kalapjával befedjük őket, majd visszarakjuk a sütőbe. 190-200 fokon kb. egy-másfél óra alatt készre sütjük az ételt.
Ajánljuk még: