Őszi különlegesség – sütőtökben sült csirkecombok

Gasztro

Őszi különlegesség – sütőtökben sült csirkecombok

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 nagy muskotályos sütőtök
  • 3 ek olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • 6 csirkecomb
    2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 5-6 szem burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só, bors
  • friss kakukkfű

 

 

Elkészítés

A sütőtöknek egy hosszú és éles késsel körbevágjuk a kalapját úgy, hogy a tök belsejébe is belemenjen a kés. Óvatosan kiemeljük a középső részét, és a magos közepét levágjuk a kalapról. A tök belsejéből egy kanál segítségével kivájjuk a magokat és a hozzá csatlakozó rostokat, csak a tök húsát hagyjuk meg körben. Ezután a tököt és a kalapját egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200-220 fokon kb. másfél órát sütjük.

A bacont felaprítjuk, és kevés zsiradékon megpirítjuk. Ezután a megpirult darabokat kiszedjük a serpenyőből, majd a besózott csirkecombokat is körbepirítjuk ugyanebben a szalonnás zsiradékban.

A zöldségeket megtisztítjuk és feldaraboljuk, és egy kis vajon szintén átpirítjuk. Közben meg is sózzuk őket. Friss kakukkfűvel ízesítjük.

Ha mindennel elkészültünk, az elősütött tök belsejébe halmozzuk a húst, a zöldségeket és a szalonnát. Ezután a tök kalapjával befedjük őket, majd visszarakjuk a sütőbe. 190-200 fokon kb. egy-másfél óra alatt készre sütjük az ételt. 

Ajánljuk még:

Holnap nyit a Hagyományok Háza Ünnepváró Forgataga

A Hagyományok Háza életében a karácsonyi ünnepvárás az év legmeghittebb időszaka. Az idén december 6. és 8. között megrendezésre kerülő Ünnepváró Forgatag koncertekkel, bábelőadássokkal, ajándékkészítő műhelyekkel, mesével, gyerektáncházzal, kézműves vásárral és mesterségbemutatókkal, valamint kedvezményes kiadványárusítással várja a látogatókat. A különleges, minden korosztályt megszólító programsorozat egyik legizgalmasabb tevékenysége a kézműves műhelyekben zajlik, ahol hagyományos mesterségekből ihletett, kézzel készített ajándékokat lehet alkotni.