Nyuszis sütemény – a húsvéti sütik egyik legjobbja!

Gasztro

Nyuszis sütemény – a húsvéti sütik egyik legjobbja!

Harrer-Abosi Beatrix receptje

Hozzávalók:

Kakaós tészta:

  • 3 db tojás
  • 165 g cukor
  • 90 g liszt
  • 75 ml olaj
  • 75 g darált dió
  • 112 g instant kakaó
  • 150 g tejföl
  • 1 kk sütőpor

 

Világos tészta:

  • 3 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 150 g liszt
  • 120 ml olaj
  • 1,5 dl tojáslikőr
  • 1 kk sütőpor
  • 1 ek vaníliás cukor

A kis tojások összeállításához:

  • 1-2 ek frissen préselt narancslé
  • ½ narancs héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Elsőként a kakaós tésztát készítjük el. A tojásokat habosra felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Ezután kerül bele a kakaópor, a darált dió és a sütőporral elkevert liszt. Ha már teljesen egynemű a massza, akkor egy hosszúkás sütőformában kb. 50 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Miután kisült, kiborítjuk a formából, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nyusziformájú kiszúróval nyuszikat vágunk ki belőle. A kakaós sütemény fele fog kelleni ehhez a művelethez, a másik felét együk meg magában, vagy készítsünk rögtön két nyuszis süteményt belőle.

Ha elkészültünk, összeállítjuk a világos tésztát is, pontosan úgy, ahogyan a kakaósat készítettük.

Egy adagnyi világos tésztamasszát nyersen belekanalazunk egy hosszúkás sütőforma aljába. Ezután sorban ráültetjük a kivágott nyuszikat úgy, hogy végigérjenek a sütőformán, és ne is tudjanak elmozdulni.

Ezután öntjük rájuk a világos masszát. 180 fokon 50 perc alatt az egészet készre sütjük.

A kakaós tésztából, amiből a nyuszikat vágtuk, készíthetünk lekvárral vagy narancslével, narancshéjjal összegyúrva kis tojásokat dekorációnak, így semmi sem vész kárba.

 

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.