Hozzávalók:
Kakaós tészta:
- 3 db tojás
- 165 g cukor
- 90 g liszt
- 75 ml olaj
- 75 g darált dió
- 112 g instant kakaó
- 150 g tejföl
- 1 kk sütőpor
Világos tészta:
- 3 db tojás
- 150 g porcukor
- 150 g liszt
- 120 ml olaj
- 1,5 dl tojáslikőr
- 1 kk sütőpor
- 1 ek vaníliás cukor
A kis tojások összeállításához:
- 1-2 ek frissen préselt narancslé
- ½ narancs héja
Elkészítés:
Elsőként a kakaós tésztát készítjük el. A tojásokat habosra felverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és a tejfölt. Ezután kerül bele a kakaópor, a darált dió és a sütőporral elkevert liszt. Ha már teljesen egynemű a massza, akkor egy hosszúkás sütőformában kb. 50 perc alatt 180 fokon megsütjük.
Miután kisült, kiborítjuk a formából, vastagabb szeletekre vágjuk, és egy nyusziformájú kiszúróval nyuszikat vágunk ki belőle. A kakaós sütemény fele fog kelleni ehhez a művelethez, a másik felét együk meg magában, vagy készítsünk rögtön két nyuszis süteményt belőle.
Ha elkészültünk, összeállítjuk a világos tésztát is, pontosan úgy, ahogyan a kakaósat készítettük.
Egy adagnyi világos tésztamasszát nyersen belekanalazunk egy hosszúkás sütőforma aljába. Ezután sorban ráültetjük a kivágott nyuszikat úgy, hogy végigérjenek a sütőformán, és ne is tudjanak elmozdulni.
Ezután öntjük rájuk a világos masszát. 180 fokon 50 perc alatt az egészet készre sütjük.
A kakaós tésztából, amiből a nyuszikat vágtuk, készíthetünk lekvárral vagy narancslével, narancshéjjal összegyúrva kis tojásokat dekorációnak, így semmi sem vész kárba.
Ajánljuk még: