Nyers körteleves
Olvasási idő: 1 perc

Nyers körteleves

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 marék kesudió
  • 4 dl víz
  • 3-4 datolya
  • 1 csipet só
  • 2 db körte 
  • 1 csipet kardamom
  • 1 csipet szegfűszeg
  • lime

Elkészítés 

A kesudiót vízbe áztatjuk 1 órára. Ezután az áztatóvizet leöntjük. A kesudiót turmixba rakjuk, adunk hozzá 4 dl vizet, 3-4 magozott datolyát, majd simára turmixoljuk. Ezután egy tiszta pelenkán átszűrjük. Az átszűrt kesuitalt visszarakjuk a turmixba, adunk hozzá egy szem feldarabolt körtét, ízesítjük pici sóval, kardamommal, szegfűszeggel.

Szép egyneműre összedolgozzuk, majd találjuk. Körtekockákkal és lime-héjjal díszítjük. 

A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Lazac spárgával
| 2025. április 25

Lazac spárgával

Spárga és lazac – kell ennél több egy jó tavaszi recepthez?