Nyári frissítő italok: jeges tea, jeges kávé, málnashake

Gasztro

Nyári frissítő italok: jeges tea, jeges kávé, málnashake

 Borbás Marcsi receptjei 

Jeges tea (1 nagy kancsó)

  • 1 nagy csokor citromverbéna
  • 1,5 liter víz
  • 1 citrom
  • jég
  • bogyós gyümölcsök vegyesen (málna, áfonya, ribizli, piszke)

A jeges tea elkészítéséhez a citromverbénát 80 fokos vízbe áztatjuk, majd leszűrjük, kancsóba töltjük és hagyjuk kihűlni. Ezután minden pohár teához jeget adunk, majd feldobjuk bogyós gyümölcsökkel és friss citromverbénával is. Egy kis citromot is adjunk hozzá. Aki szereti, édesítheti is.

Jeges kávé (1 adag):

  • 1 adag eszpresszó
  • 4-5 db jégkocka
  • 1 dl hideg tej
  • A tálaláshoz habtejszín és karamellszirup

A jeges kávéhoz lefőzzük az eszpresszót, majd öntünk hozzá hideg tejet és egy nagy adag jéggel lehűtjük. Felvert tejszínhabbal díszítjük, és karamellsziruppal édesítjük.

Málnashake lime-fagylalttal (2 adag): 

  • 2 marék málna
  • 3 dl hideg tej
  • 1 ek cukor (ízlés szerint)
  • A tálaláshoz tejszínhab és eperszirup

A shake-hez a málnát krémesre turmixoljuk a tejjel, és adunk hozzá ízlés szerint cukrot is. Két szép kehelybe töltjük a gyümölcsös finomságot, mellé teszünk két gombócnyi lime-fagylaltot. Ezután tejszínhabbal és epersziruppal díszítve tálaljuk.

Ha valahol elakadtok, meg is nézhetitek, Marcsi hogyan készítette el ezeket a finom, hűsítő italokat:

Ajánljuk még:

Almás pite karamellizált fügével
Nagyot sóhajtva köténye zsebébe csúsztatta a telefont. Összeszedte a kerti a szerszámokat, lerázta gumicsizmájáról a sarat. Tekintete az októberi, vörösbe öltözött kertet pásztázta, s aztán kapta a kosarát: alma, füge, kakukkfű gyűlt bele, felszedett néhány friss diót is, ami a szomszéd kertjéből pottyant át. Nagy baj is lenne, ha épp az ő konyhájából nem kerülne ki két óra múlva egy tál sütemény – főként, amikor ilyen buja gazdagságot nyújt az indián nyár a kertben.