Narancstorta

Gasztro

Narancstorta

Borbás Marcsi receptje

Könnyű, gyümölcsös torta. Aki szeretné, étcsokoládéval is készítheti. Ez esetben csak fele annyi csokoládé szükséges a bevonathoz.

Hozzávalók

A piskótához:

  • 5 db tojás
  • 150 g cukor
  • 100 g liszt
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 1 narancs héja
  • csipetnyi só

A narancskrémhez:

  • 1,7 dl laktózmentes Magyar Tej
  • 1 dl laktózmentes Magyar Habtejszín
  • 50 g kukoricakeményítő
  • 170 ml frissen facsart narancslé
  • 150 g cukor
  • 5 tojássárgája
  • 50 g laktózmentes Magyar Vaj
  • 1 ek rum

A bevonathoz:

  • 200 g laktózmentes fehér csokoládé
  • 100 ml laktózmentes Magyar Habtejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés 

A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Ha már szép levegős állagú, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és egy csipet sót. Végül beleforgatjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük 160 °C-on, amíg a piskóta felülete aranybarna nem lesz. Ezután kivesszük a sütőből, és egy rácson hagyjuk kihűlni.

A krémhez a tejet, a tejszínt, a reszelt narancshéjat és a rumot felforraljuk. Közben egy külön tálban habosra kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel. Ezután hozzáadjuk a narancslevet.

 

Amikor a tejes keverék felforrt, egy merőkanálnyit lassan a tojásos keverékhez adunk, és összekeverjük. Ezután visszaöntjük az egészet, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Végül beledolgozunk 5 dkg vajat, és kihűtjük.

A bevonathoz a tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük. Alaposan összedolgozzuk. Ezt is hagyjuk hűlni.

Végül összeállítjuk a tortát. A piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, az oldalát is bekenjük. A tetejét bevonjuk a csokoládékrémmel, és narancskarikákkal díszítjük. Hűtőbe rakjuk legalább egy órára. 

Ajánljuk még:

 

Már követem az oldalt

X