Könnyű, gyümölcsös torta. Aki szeretné, étcsokoládéval is készítheti. Ez esetben csak fele annyi csokoládé szükséges a bevonathoz.
Hozzávalók
A piskótához:
- 5 db tojás
- 150 g cukor
- 100 g liszt
- 50 g kukoricakeményítő
- 1 narancs héja
- csipetnyi só
A narancskrémhez:
- 1,7 dl laktózmentes Magyar Tej
- 1 dl laktózmentes Magyar Habtejszín
- 50 g kukoricakeményítő
- 170 ml frissen facsart narancslé
- 150 g cukor
- 5 tojássárgája
- 50 g laktózmentes Magyar Vaj
- 1 ek rum
A bevonathoz:
- 200 g laktózmentes fehér csokoládé
- 100 ml laktózmentes Magyar Habtejszín
Elkészítés
A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Ha már szép levegős állagú, hozzáadjuk a reszelt narancshéjat és egy csipet sót. Végül beleforgatjuk a lisztet és a kukoricakeményítőt. Egy 22 cm-es tortaformát kivajazunk és lisztezünk, majd beleöntjük a tésztát. Légkeveréses sütőben kb. 40 percig sütjük 160 °C-on, amíg a piskóta felülete aranybarna nem lesz. Ezután kivesszük a sütőből, és egy rácson hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejet, a tejszínt, a reszelt narancshéjat és a rumot felforraljuk. Közben egy külön tálban habosra kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a keményítővel. Ezután hozzáadjuk a narancslevet.
Amikor a tejes keverék felforrt, egy merőkanálnyit lassan a tojásos keverékhez adunk, és összekeverjük. Ezután visszaöntjük az egészet, és lassú tűzön, állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Végül beledolgozunk 5 dkg vajat, és kihűtjük.
A bevonathoz a tejszínt felforraljuk, majd a csokoládéra öntjük. Alaposan összedolgozzuk. Ezt is hagyjuk hűlni.
Végül összeállítjuk a tortát. A piskótát vízszintesen három részre vágjuk. Megtöltjük a krémmel, az oldalát is bekenjük. A tetejét bevonjuk a csokoládékrémmel, és narancskarikákkal díszítjük. Hűtőbe rakjuk legalább egy órára.
Ajánljuk még: