Hozzávalók
A lapokhoz:
- 45 dkg liszt
- 10 dkg sertészsír
- 10 dkg porcukor
- 3-4 ek. kakaó
- 2 csipet só
- 1 cs. szalalkáli
- 2 ek. porított fenyőrügy
- 1 db tojás
- 0,5 dl tej
- 2 narancs héja
- ½ narancs leve
A krémhez:
- 5 dl tej
- 4-5 ek. kukoricadara
- 20 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
A glazúrhoz:
- 3-4 ek. forró víz
- 3 ek. kakaó
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. olaj
Az összeállításhoz:
- 1 üveg narancslekvár
Elkészítés
A tésztához a száraz hozzávalókat elkeverjük, majd összedolgozzuk a zsírral és a tojással. A szalalkálit feloldjuk a tejben, majd azt is hozzáadjuk. Ízesítjük a fenyőrüggyel és a narancs héjával. A narancslével lágyítjuk. Szép simára kidolgozzuk, majd négy részre osztjuk. Közepes tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként kisütjük a lapokat a tepsi hátoldalán. Ezt előzőleg kenjük meg vékonyan zsírral, és szórjuk meg liszttel. 180 fokon 5-6 perc alatt meg is sülnek a lapok.
Ezután hagyjuk őket teljesen kihűlni. A krémhez a tejben megfőzzük a kukoricadarát, majd kihűtjük. Ezután a puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd összekeverjük a megfőtt kukoricakásával. Ezzel a krémmel kenjük meg az alsó lapot. A következő lapot narancslekvárral kenjük meg, majd a harmadikat a maradék krémmel. a negyedik lapot rátesszük a sütemény tetejére, majd bevonjuk a glazúrral.
Ehhez a vizet felmelegítjük, majd összekeverjük a kakaóval, a porcukorral és az olajjal. A tésztára simítjuk, majd hagyjuk a süteményt egy-két napig pihenni, hogy a lapok bepuhuljanak.
Ajánljuk még: