Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 7 dkg vaj
- 15 dkg barnacukor
- 3 dkg porcukor
- 1 db tojás
- szódabikarbóna
- vaníliapaszta
- 1-2 ek tej
A töltelékhez:
- 6 dkg mogyoró
- 6 dkg vaj
- 6 dkg barnacukor
- 18 dkg datolyapüré
- 6 dkg finomliszt
- 2-3 narancs leszerelt héja
- 1 csipet só
- fahéj
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a barnacukorral, a porcukorral és a szódabikarbónával. Ezután beledolgozzuk a vajat, a vaníliapasztát, a tojást és apránként annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Hűvös helyre tesszük, amíg elkészül a krém. Ehhez először megpirítjuk a mogyorót, majd a vajjal, a datolyapürével, a barnacukorral, a sóval, a fahéjjal együtt késes aprítóval egyneművé aprítjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet és a reszelt narancshéjat. Összegyúrjuk az egészet.
A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és elrendezzük rajta a tölteléket, majd egy picit elegyengetjük a sodrófával. Mint a kakaóscsigát, feltekerjük. Felszeleteljük, és a csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: