Mogyorós-datolyás csiga

Gasztro

Mogyorós-datolyás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • szódabikarbóna
  • vaníliapaszta
  • 1-2 ek tej

A töltelékhez:

  • 6 dkg mogyoró
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg barnacukor
  • 18 dkg datolyapüré
  • 6 dkg finomliszt
  • 2-3 narancs leszerelt héja
  • 1 csipet só
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a barnacukorral, a porcukorral és a szódabikarbónával. Ezután beledolgozzuk a vajat, a vaníliapasztát, a tojást és apránként annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Hűvös helyre tesszük, amíg elkészül a krém. Ehhez először megpirítjuk a mogyorót, majd a vajjal, a datolyapürével, a barnacukorral, a sóval, a fahéjjal együtt késes aprítóval egyneművé aprítjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet és a reszelt narancshéjat. Összegyúrjuk az egészet.

A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és elrendezzük rajta a tölteléket, majd egy picit elegyengetjük a sodrófával. Mint a kakaóscsigát, feltekerjük. Felszeleteljük, és a csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

A bőrápolás és a tápanyag-utánpótlás mindenkori jolly jokere: a banánhéj a barátod!

Az egyik legismertebb trópusi gyümölcs, amely rendhagyó módon héjában tárolja a legtöbb vitamint és ásványi anyagot. Sajnos a hosszú út kibírásához a legtöbb banánt vegyszerekkel kezelik, ezért héja nem alkalmas a fogyasztásra – holott eredendően igen finom csemege készíthető belőle. De aggodalomra semmi ok: bemutatunk pár olyan hasznos háztartási praktikát, amiben jó hasznát vesszük a nem teljesen bio banánoknak is. De azért mégiscsak azt ajánlom, hogy amikor csak lehet, a kezelésmentes gyümölcsöt válasszuk!