Mogyorós-datolyás csiga

Gasztro

Mogyorós-datolyás csiga

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 15 dkg barnacukor
  • 3 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • szódabikarbóna
  • vaníliapaszta
  • 1-2 ek tej

A töltelékhez:

  • 6 dkg mogyoró
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg barnacukor
  • 18 dkg datolyapüré
  • 6 dkg finomliszt
  • 2-3 narancs leszerelt héja
  • 1 csipet só
  • fahéj

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a barnacukorral, a porcukorral és a szódabikarbónával. Ezután beledolgozzuk a vajat, a vaníliapasztát, a tojást és apránként annyi tejet, hogy a tészta összeálljon. Hűvös helyre tesszük, amíg elkészül a krém. Ehhez először megpirítjuk a mogyorót, majd a vajjal, a datolyapürével, a barnacukorral, a sóval, a fahéjjal együtt késes aprítóval egyneművé aprítjuk. Hozzáadjuk a finomlisztet és a reszelt narancshéjat. Összegyúrjuk az egészet.

A tésztát négyzet alakúra nyújtjuk és elrendezzük rajta a tölteléket, majd egy picit elegyengetjük a sodrófával. Mint a kakaóscsigát, feltekerjük. Felszeleteljük, és a csigákat 200 fokra előmelegített sütőben 8 perc alatt megsütjük.

Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Mákod lesz, ha nem töketlenkedsz – két nagyszerű böjtös csemegét ajánlunk

A mák legtöbbször karácsonykor kerül terítékre, a sütőtök meg az őszi és a téli konyha alapanyaga. De még van belőlük, és nagyon jól illenek össze! Mindkettő gazdag vitamin- és ásványi anyag forrás, ráadásul szemet gyönyörködtető és izgalmas ízeket hoz a tél végi, kora tavaszi asztalra. Ráadásul böjtben is jó szolgálatot tesznek ezek az egyszerű, ám annál ízletesebb csemegék, amiket bűntudat nélkül fogyaszthatunk.

 

Már követem az oldalt

X