Hozzávalók:
- 4 poblano paprika (vagy kápia paprika) megpirítva, meghámozva
Töltelék:
- 500 gramm csirkemell
- 1 közepes hagyma felkockázva
- 1 ek növényi olaj
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk só
- fél tk bors
- fél Granny Smith alma meghámozva, felkockázva
- fél körte kockára vágva
- negyed csésze szárított áfonya
- negyed csésze szárított sárgabarack apróra vágva
- 2 gerezd felaprított fokhagyma
- 2 ek pirított tökmag
- 2 ek paradicsompüré
- 1 csésze száraz fehérbor
- csipet cukor
Szószhoz:
- 1 ek növényi olaj
- 2 gerezd felaprított fokhagyma
- 2 csésze zsíros tejszín
- 1/3 csésze darált dió
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A paprikákat megmossuk, és ahogy vannak, egészben, csumájukkal együtt 180 fokos sütőbe toljuk, és nagyjából húsz perc alatt megsütjük.
Amíg a paprika sül, előkészítjük a tölteléket. Ehhez felaprítjuk a hagymát, kockára vágjuk a csirkemellet, és apróra vágjuk az aszalt gyümölcsöket. A hagymát dinszteljük, majd hozzáadjuk a fűszereket és pirítjuk kicsit azokat is. Egypercnyi pirítás után hozzáadjuk a csirkemellet és a gyümölcsöket, a tökmagot, a paradicsompürét és a fehér bort is. Kevergetés mellett addig főzzük, míg a csirke megpuhul.
Közben elkészítjük a szószt: ehhez kevés olajon hagymát és fokhagymát dinsztelünk, majd hozzáöntjük a tejszínt. Megfűszerezzük, majd ha összeállt a szósz, hozzáadjuk a diót.
Végezetül a paprikákat félbe vágjuk, megtöltjük a töltelékkel, és a szósszal meglocsolva melegen tálaljuk.
A receptről videót itt láthattok:
Ajánljuk még: