Gasztro

Meggyes pite

Klasszikus nyári recept, ami mindig ugyanolyan jó!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd felváltva kanalazzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Amikor szép egyenletes a masszánk tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a magozott, félbevágott meggyet. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép rózsaszínű lesz a teteje. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Húsos táskával búcsúzunk a sárkánytól, köszöntjük a kígyót

A holdnaptár szerinti újév, vagy más néven a tavaszünnep, a kínaiak számára a legfontosabb ünnep, melyet a világ népességének egynegyede ünnepel. December 6-án felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének listájára a „kínai emberek tradicionális újévi ünnepléséhez kapcsolódó társadalmi szokásai”, ami nem csak dicsőség, hanem egy lehetőség, hogy minél többen megismerjék és átélhessék ezeket a hagyományokat. Az ünnep szerencsét, gazdagságot és boldogságot hozó szimbolikus jelentésű ételeinek nyomába eredtünk a budapesti kínai negyedbe, hogy hiteles forrásból ismerjük meg kínai újév finomságait.