Meggyes pite

Gasztro

Meggyes pite

Klasszikus nyári recept, ami mindig ugyanolyan jó!

Hozzávalók:

  • 50 dkg magozott meggy
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Tovább olvasok

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd felváltva kanalazzuk bele a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Amikor szép egyenletes a masszánk tepsibe öntjük, és a tetejére szórjuk a magozott, félbevágott meggyet. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép rózsaszínű lesz a teteje. Miután kivettük a sütőből, megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

„Évente minimum 300 különböző új receptet főzünk meg együtt”: Borbás Marcsival és Antal Csillával a Konyhám 200. adása kapcsán beszélgettünk

Borbás Marcsi Konyhám sorozatának 200-ik adását látjuk ma az egy.hu oldalán. Ez alkalomból páros interjú keretében villantjuk fel a műsor készítésének kulisszatitkait. Antal Csilla tíz éve segíti Marcsit a konyhában. Ahol egyikük mozdulata véget ér, ott kezdődik a másiké: ebből a szimbiózisból bontakoznak ki hétről-hétre a sokunk által kedvelt finomabbnál-finomabb receptek. 

 

Már követem az oldalt

X