Hozzávalók:
A sziruphoz:
- 3 ek víz
- 3 ek kristálycukor
- 1 narancs héja
A mandulakrémhez:
- 8 dkg őrölt mandula
- 1 dkg vaníliás cukor
- 7 dkg kristálycukor
- 8 dkg vaj
- 1 ek liszt
- 1 db tojás
Az összeállításhoz:
- 6-8 szelet kalács
- 5 dkg szeletelt mandula
- fagyasztott gyümölcsök
Elkészítés:
A három evőkanál cukorból és vízből szirupot főzünk. Közben belereszeljük a narancs héját is.
A mandulakrémhez a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojást. Az egészet simára eldolgozzuk.
A kalácsszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd megkenjük őket a sziruppal. Ezután gazdagon megkenjük mindet a mandulakrémmel, majd megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra, légleverésre tesszük be sülni, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kivesszük a sütőből, tíz percet hagyjuk hűlni. Végül a kalácsszeletekre szórunk néhány szem áfonyát vagy feketeribizlit, és vékonyan meghintjük porcukorral. Máris tálaljuk.
Mielőtt megsütjük, akár le is fagyaszthatjuk a szeleteket, és ha hirtelen vendégek toppannak be, csak gyorsan be kell dobni a sütőbe ezt a ropogós, mandulás finomságot.
A cikk létrejöttét a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta.
Ajánljuk még: