Mandulakrémes kalácsszeletek, avagy bostock

Gasztro

Mandulakrémes kalácsszeletek, avagy bostock

Különleges karácsonyi sütemény, ami vendégváráshoz éppen tökéletes!

Hozzávalók:

A sziruphoz:

  • 3 ek víz
  • 3 ek kristálycukor
  • 1 narancs héja

A mandulakrémhez:

  • 8 dkg őrölt mandula
  • 1 dkg vaníliás cukor
  • 7 dkg kristálycukor
  • 8 dkg vaj
  • 1 ek liszt
  • 1 db tojás

Az összeállításhoz:

  • 6-8 szelet kalács
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • fagyasztott gyümölcsök

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A három evőkanál cukorból és vízből szirupot főzünk. Közben belereszeljük a narancs héját is.

A mandulakrémhez a puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a darált mandulát, a lisztet, a vaníliás cukrot és a tojást. Az egészet simára eldolgozzuk.

mandulakrem-kalacs-recept

 

A kalácsszeleteket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd megkenjük őket a sziruppal. Ezután gazdagon megkenjük mindet a mandulakrémmel, majd megszórjuk szeletelt mandulával. 160 fokra, légleverésre tesszük be sülni, kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Miután kivesszük a sütőből, tíz percet hagyjuk hűlni. Végül a kalácsszeletekre szórunk néhány szem áfonyát vagy feketeribizlit, és vékonyan meghintjük porcukorral. Máris tálaljuk.

Mielőtt megsütjük, akár le is fagyaszthatjuk a szeleteket, és ha hirtelen vendégek toppannak be, csak gyorsan be kell dobni a sütőbe ezt a ropogós, mandulás finomságot.

A cikk létrejöttét a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatta.

 

Már követem az oldalt

X