Hozzávalók:
A sütihez:
- 3.5 dl kefir
- 4 db tojás
- 400 g finomliszt
- 200 g cukor
- 1 kanál olívaolaj
- 1 csomag sütőpor
- 100 g málna
Az öntethez:
- 200 g málna
- fél citrom leve
- 30 g cukor
Elkészítés:
Elsőként egy keverőtálban állítsuk össze a sütemény tésztáját. Dolgozzuk össze a kefirt, a tojást, a lisztet és a cukrot, majd adjunk hozzá egy zacskó sütőport és egy mokkáskanálnyi olívaolajat. Ha könnyíteni szeretnénk a dolgunkon, használjunk nyugodtan robotgépet. Az elkészült masszát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk rá a málnát, és légkeverésen, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A málnaöntethez a málnát a citrom levével és a cukorral keverjük össze, majd egy botmixerrel pépesítsük.
Az elkészült süteményt tálaljuk a friss gyümölcsszósszal.
Ajánljuk még: