Málnás-kefíres sütemény

Gasztro

Málnás-kefíres sütemény

Nemcsak szép, de finom is!

Hozzávalók:

A sütihez: 

  • 3.5 dl kefir
  • 4 db tojás
  • 400 g finomliszt
  • 200 g cukor
  • 1 kanál olívaolaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g málna

Az öntethez:

  • 200 g málna
  • fél citrom leve
  • 30 g cukor

Elkészítés:

Elsőként egy keverőtálban állítsuk össze a sütemény tésztáját. Dolgozzuk össze a kefirt, a tojást, a lisztet és a cukrot, majd adjunk hozzá egy zacskó sütőport és egy mokkáskanálnyi olívaolajat. Ha könnyíteni szeretnénk a dolgunkon, használjunk nyugodtan robotgépet. Az elkészült masszát tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A tetejére szórjuk rá a málnát, és légkeverésen, 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30-35 perc alatt süssük aranybarnára.

Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
A málnaöntethez a málnát a citrom levével és a cukorral keverjük össze, majd egy botmixerrel pépesítsük.
Az elkészült süteményt tálaljuk a friss gyümölcsszósszal.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.