Hozzávalók: (10 főre)
- 1 kg kukoricaliszt
- 20 dkg kukoricadara
- 20 dkg finomliszt
- 20 dkg kristálycukor
- 1,5 liter tej
- kávéskanálnyi só
- 0,5 dkg élesztő
- 4 tojás
- vaníliás cukor
- étolaj a sütéshez
- a tetejére porcukor
Elkészítés
Előző este a málékását beáztatjuk.
A málélisztet és a darát egy tálba tesszük a cukorral és sóval együtt. A felforralt tejjel leöntjük, és alaposan összekeverjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl. Ezután belekeverjük a finomlisztet, a vaníliás cukrot és az élesztőt. Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, és 2 órán át pihentetjük. Palacsintasütőben olajat hevítünk, ebben egyszerre három kisebb lapótyát süthetünk. Mindkét oldalukat szép színesre sütjük, majd szűrőben lecsepegtetjük őket. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Ajánljuk még: