Málé lapótya

Gasztro

Málé lapótya

Borbás Marcsi receptje.

Hozzávalók: (10 főre)


1 kg kukoricaliszt
20 dkg kukoricadara
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1,5 liter tej
kávéskanálnyi só
0,5 dkg élesztő
4 tojás
vaníliás cukor
étolaj a sütéshez
a tetejére porcukor

Tovább olvasok

Elkészítés:

Előző este a málékását beáztatjuk.
A málélisztet és a darát egy tálba tesszük a cukorral és sóval együtt. A felforralt tejjel leöntjük, és alaposan összekeverjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl. Ezután belekeverjük a finomlisztet, a vaníliás cukrot és az élesztőt.
Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, és 2 órán át pihentetjük. Palacsintasütőben olajat hevítünk, ebben egyszerre három kisebb lapótyát süthetünk.
Mindkét oldalukat szép színesre sütjük, majd szűrőben lecsepegtetjük őket. Még melegen megszórjuk porcukorral.

 

 

 

 

 

Ajánljuk még:

Árnyékliliom a tányéron

Magam nem csodálkoztam, amikor barátnőm – Japánból hazaérkezve – hatalmas lelkesedéssel ecsetelte, hogy a sokféle különleges fogás közt bizony volt árnyékliliom (árnyliliom) is. Olyan sokféle elkészítési módot tanult meg vendéglátóitól, muszáj volt kifaggatnom, hogy újabb receptekkel gazdagodjon a gyűjteményem. Eddig is került olykor árnyliliom hajtás a tavaszi tányérra, de a tiszta forrásból származó, autentikus receptek még nagyobb változatosságot, új ízeket hoznak.