
Hozzávalók: (10 főre)
1 kg kukoricaliszt
20 dkg kukoricadara
20 dkg finomliszt
20 dkg kristálycukor
1,5 liter tej
kávéskanálnyi só
0,5 dkg élesztő
4 tojás
vaníliás cukor
étolaj a sütéshez
a tetejére porcukor
Elkészítés:
Előző este a málékását beáztatjuk.
A málélisztet és a darát egy tálba tesszük a cukorral és sóval együtt. A felforralt tejjel leöntjük, és alaposan összekeverjük.
Megvárjuk, míg langyosra hűl. Ezután belekeverjük a finomlisztet, a vaníliás cukrot és az élesztőt.
Egyenként eldolgozzuk benne a tojásokat, és 2 órán át pihentetjük. Palacsintasütőben olajat hevítünk, ebben egyszerre három kisebb lapótyát süthetünk.
Mindkét oldalukat szép színesre sütjük, majd szűrőben lecsepegtetjük őket. Még melegen megszórjuk porcukorral.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.