Hozzávalók
- 60 dkg lilakáposzta
- 2 közepes vöröshagyma
- só
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
- 2 narancs
- 1 dl száraz vörösbor
- fahéj
- csillagánizs
- őrölt bors
A besamelhez:
- 3 dkg vaj
- 2 evőkanál liszt
- 4 dl tej (kókusztej)
- só
- 9 kész lasagne lap
- 8 dkg gouda sajt
Elkészítés
A lilakáposztát felaprítjuk, besózzuk és fél órán át állni hagyjuk. A vajon üvegesre sütjük a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a kinyomkodott lilakáposztát. Rászórjuk a cukrot, beletesszük a csillagánizst, a fahéjat, megöntözzük a borral és szorgalmasan kevergetve megpároljuk. Ha a káposzta megpuhult, őrölt borssal, reszelt narancshéjjal ízesítjük, és belefacsarjuk a narancsok levét.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A mártáshoz a vajon világosra pirítjuk a lisztet, a tejjel felöntjük, és sűrűre főzzük. Egy tűzálló formát vékonyan beolajozunk, majd a tésztalapokat, a fűszeres lilakáposztát és a mártást belerétegezzük. A mártással befedjük, és előmelegített sütőben, fedő alatt 180 fokon 25 percig sütjük. Ekkor rászórjuk a sajtot, és további 15 perc alatt készre sütjük.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: