Hozzávalók:
- 40 dkg lencse
- 1 fej vöröshagyma
- 25 dkg füstölt tarja
- 25 dkg füstölt császár
- 1 szál füstölt kolbász
- só, bors
- babérlevél
- zsír
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk, a császárt és a tarját megfőzzük, a főzővizet nem öntjük ki! A vöröshagymát kockára vágjuk, és egy kis zsíron megdinszteljük. A húsokat nagyobb darabokra vágjuk, és rádobjuk a hagymára, néhány percig együtt pirítjuk őket.
Ezután hozzátesszük a lencsét és a babérlevelet, összekeverjük az egészet, és felöntjük a húsok főzőlevével. Nem kell mindet egyszerre ráönteni, a lényeg, hogy ellepje a lencsét a folyadék. Lefedve főzzük, amíg a főzőlé nagy része el nem tűnik róla. Lehetséges, hogy többször is fel kell majd öntenünk. Akkor van készen, ha a lencse már puha, de nem főtt szét, és jó szaftos. Egyébként másféle húsokat is használhatunk hozzá, a lényeg, hogy füstölt legyen.
Nyitókép: Krisztics Barbara
Ajánljuk még: