Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 2 ek. olívaolaj
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 20 dkg vöröslencse
- 2-3 dl passzírozott paradicsom vagy darabos paradicsomkonzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss bazsalikom
- só
- 30 dkg spagetti
- a tálaláshoz parmezán
Elkészítés
A vöröshagymát finomra felvágjuk, és kevés olívaolajon dinszteljük. Közben meg is sózzuk. A répákat lereszeljük, és a hagymához adjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd ízesítjük a felaprított fokhagymával. Ezután jöhet hozzá a vöröslencse. Annyi paradicsommal öntjük fel, hogy a lencse meg tudjon főni, és a végére krémes, sűrű mártásunk legyen. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis vizet vagy paradicsomot.
Ha a lencse már majdnem kész, forraljunk sós vizet, és tegyük bele a tésztát. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl. A főzővízből a végén adjunk egy merőkanálnyit a raguhoz, és azzal is forraljuk be. Adjunk még hozzá borsot és friss bazsalikomot. Ha a tésztánk elkészült, a krémes raguval és reszelt parmezánnal tálaljuk.