Vegetáriánus bolognai spagetti vöröslencsével

Gasztro

Vegetáriánus bolognai spagetti vöröslencsével

Egyszerre egészséges és laktató ez a gyorsan elkészíthető vacsora! Észrevétlenül tele van zöldséggel, a gyerekek is szívesen eszik.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 20 dkg vöröslencse
  • 2-3 dl passzírozott paradicsom vagy darabos paradicsomkonzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 30 dkg spagetti
  • a tálaláshoz parmezán
Tovább olvasok

Elkészítés

A vöröshagymát finomra felvágjuk, és kevés olívaolajon dinszteljük. Közben meg is sózzuk. A répákat lereszeljük, és a hagymához adjuk. Rövid ideig pirítjuk, majd ízesítjük a felaprított fokhagymával. Ezután jöhet hozzá a vöröslencse. Annyi paradicsommal öntjük fel, hogy a lencse meg tudjon főni, és a végére krémes, sűrű mártásunk legyen. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kis vizet vagy paradicsomot. 

Ha a lencse már majdnem kész, forraljunk sós vizet, és tegyük bele a tésztát. Figyeljünk, hogy ne főzzük túl. A főzővízből a végén adjunk egy merőkanálnyit a raguhoz, és azzal is forraljuk be. Adjunk még hozzá borsot és friss bazsalikomot. Ha a tésztánk elkészült, a krémes raguval és reszelt parmezánnal tálaljuk.