Hozzávalók:
- 1 egész füstölt csülök
- 1 szál füstölt kolbász
- 2-3 ek kacsazsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 2-3 babérlevél
- 25 dkg lencse
- 1 ek fűszerpaprika
- frissen őrölt bors
- só
A tálaláshoz:
- tejföl
Elkészítés:
A csülökcsontról levágjuk a húst, és falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután kacsazsíron lepirítjuk. Közben egy nagyobb fazékban felteszünk melegedni kb. 4 liter vizet. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymával és vöröshagymával. Ha megpirult a csülök, óvatosan adunk hozzá egy kevés vizet, majd az egészet a léhez adjuk. Így főzzük készre a csülökhúst.
Ha már megfőtt a hús, a kolbászt is falatnyi darabokra vágjuk, és szintén lepirítjuk, hogy kicsit kioldódjon belőle a paprika. Egy kis fűszerpaprikát is szórunk rá, majd ezt is a leveshez adjuk. Ekkor jöhet az ételhez az előzőleg beáztatott lencse. Így főzzük készre a levest. Tejföllel tálaljuk.
Ajánljuk még: