Lencseleves csülökkel

Gasztro

Lencseleves csülökkel

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész füstölt csülök
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 2-3 ek kacsazsír
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2-3 babérlevél
  • 25 dkg lencse
  • 1 ek fűszerpaprika
  • frissen őrölt bors

A tálaláshoz:

  • tejföl

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A csülökcsontról levágjuk a húst, és falatnyi darabokra aprítjuk. Ezután kacsazsíron lepirítjuk. Közben egy nagyobb fazékban felteszünk melegedni kb. 4 liter vizet. Ízesítjük sóval, frissen őrölt borssal, fokhagymával és vöröshagymával. Ha megpirult a csülök, óvatosan adunk hozzá egy kevés vizet, majd az egészet a léhez adjuk. Így főzzük készre a csülökhúst.

Ha már megfőtt a hús, a kolbászt is falatnyi darabokra vágjuk, és szintén lepirítjuk, hogy kicsit kioldódjon belőle a paprika. Egy kis fűszerpaprikát is szórunk rá, majd ezt is a leveshez adjuk. Ekkor jöhet az ételhez az előzőleg beáztatott lencse. Így főzzük készre a levest. Tejföllel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.