Hozzávalók
- 25 dkg cukor
- 15 dkg zsír
- 2 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 3-4 evőkanál tej
A töltelékhez:
- 12 dkg darált
- pörkölt mogyoró
- 12 dkg porcukor
- reszelt citromhéj
- 2 tojás
- 2 evőkanál morzsa
A tetejére:
- 1 tojás
- 5 dkg mogyoró
Elkészítés
A tésztához valókat annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy lágyan nyújtható tésztát kapjunk. A tésztacipót elfelezzük. Az egyik felét kisujjnyi vastagra nyújtjuk, kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Rászórjuk a tölteléket. Ehhez az őrölt, pörkölt mogyorót porcukorral, reszelt citromhéjjal, 2 tojással, és a morzsával elkeverjük. A tölteléket a másik tésztalappal beborítjuk. Felvert tojással megkenjük, villával itt-ott megszurkáljuk, a durvára darabolt mogyorót rászórjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30-35 perc alatt szép kívánatosra sütjük. Négyzetes darabokra vágva, vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: