Különleges sárgadinnyelekvár

Gasztro

Különleges sárgadinnyelekvár

Sarkantyúkával, egy fantasztikus ehető virággal ízesítve.

A kerti sarkantyúka a legizgalmasabb salátavirág. Ízletes levelei, kissé csípős, borsra emlékeztető zamatú virágainak ott a helye a nyári saláta-palettán. A szépen kinyílt virágokba zöldségkrémet tölthetünk, ezzel dobva fel a nyári hidegtálakat. A sarkantyúka karakteres ízével fűszerként is szerepet kaphat, ha nem szépségén van éppen a hangsúly. Apróra vágva salátaöntetet, tojássalátát ízesíthetünk vele.

A zamatos sárgadinnye a karakteres, kissé csípős sarkantyúkával meglepő párosításnak tűnik, de nekem nagy kedvencem! Aki kipróbálja, nem fog csalódni: az ízek olyan összhangját találja majd benne, amit elképzelni sem lehet. Ha korszerű befőzőszert használunk hozzá, a főzési időt és a cukor mennyiségét is csökkenthetjük!

Tovább olvasok

Hozzávalók:

  • kb. 2 kg érett sárgadinnye
  • 1 citrom leve
  • 60 dkg cukor
  • 20-25 sarkantyúkavirág

Elkészítés:

A sárgadinnyét megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk, a húsát kockára vágjuk. Lassú tűzön, kevergetve fél órán át főzzük, majd a tűzről levesszük, és pépesítjük. Hozzáadjuk a citrom levét, a cukrot és további 15 percen át forraljuk.

A sarkantyúkavirágokat szirmokra tépkedjük, és a forrásban lévő lekvárhoz adjuk. 4-5 percig főzzük együtt, majd azon melegében kisebb, borpárlattal kiöblített üvegekbe töltjük.

Az üvegeket lezárva száraz gőzben hagyjuk kihűlni.

 

 

Már követem az oldalt

X