Hozzávalók (6-8 kis üveghez):
- 4 nagyobb tojás
- 60 dkg kristálycukor
- 22,5 dkg vaj
- 1 evőkanál kukoricaliszt
- 4 nagy citrom kifacsart leve és lereszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat tálba ütjük és egy villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat. A masszát ezután géppel jól kikeverjük. Amikor a krém összeállt, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a citromlevet. Ezután a reszelt cirtomhéjat forgatjuk bele.
Végül feltesszük a tűzre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik és kicsit opálos lesz. Ez körülbelül 7-8 percet vesz igénybe. Ezt követően kis lángra állítjuk a tüzet és még 1-2 percig gyöngyöztetve forraljuk, amíg krémes állagú lesz. Csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.
Ajánljuk még:
Diótorta
Hat narancsos dekoráció, amely fillérekből teszi szebbé a karácsonyt
„Az ünnepet ki kell böjtölni” – Adventi beszélgetés Várszegi Asztrik atyával
Szeretnéd, ha a gyermeked minél nagyobb örömöt élne át? Érdemes már korán bevezetni a 3 ajándék elvét!
Ha mindig csak három ajándékot kap az utód, sokkal nagyobb a várakozás és az öröm. Tapasztalatból mondom.