Különleges összhang: a legjobb citromkrém

Gasztro

Különleges összhang: a legjobb citromkrém

Tökéletes harmónia befőttesüvegben tartósítva! 

Hozzávalók (6-8 kis üveghez)

  • 4 nagyobb tojás
  • 60 dkg kristálycukor
  • 22,5 dkg vaj
  • 1 evőkanál kukoricaliszt
  • 4 nagy citrom kifacsart leve és lereszelt héja

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásokat tálba ütjük és egy villával felverjük, majd hozzáadjuk a cukrot, a kukoricalisztet és a puha vajat. A masszát ezután géppel jól kikeverjük. Amikor a krém összeállt, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a citromlevet. Ezután a reszelt cirtomhéjat forgatjuk bele.

Végül feltesszük a tűzre és közepes hőmérsékleten, folyamatosan kevergetjük, amíg besűrűsödik és kicsit opálos lesz. Ez körülbelül 7-8 percet vesz igénybe. Ezt követően kis lángra állítjuk a tüzet és még 1-2 percig gyöngyöztetve forraljuk, amíg krémes állagú lesz. Csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Felbontás után hűtőben tároljuk.

 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.