Gasztro

Krumplis lepény

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 5-6 szem főtt krumpli
  • 10 dkg sonka
  • 15 dkg Magyar Rögös Túró
  • 10 dkg Magyar Trappista
  • 3 db tojás
  • frissen őrölt bors

A forma kikenéséhez:  2 dkg Magyar Vaj

 

Elkészítés

A burgonyát alaposan megtisztítjuk, majd héjában megfőzzük. Egy közepes méretű sütőformát kikenünk vajjal, majd belerakjuk a megfőtt burgonyákat. Lenyomkodjuk őket, hogy töltsék ki a forma alját. Olyan legyen a végeredmény, mintha tésztával béleltük volna ki.

Ezután aprított sonkát és rögös túrót teszünk a burgonyás alapra. A tojásokat felverjük, és elkeverjük a lereszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk, majd a lepényre öntjük.

180 fokos sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük.

A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.