Hozzávalók
- 5-6 szem főtt krumpli
- 10 dkg sonka
- 15 dkg Magyar Rögös Túró
- 10 dkg Magyar Trappista
- 3 db tojás
- frissen őrölt bors
- só
A forma kikenéséhez: 2 dkg Magyar Vaj
Elkészítés
A burgonyát alaposan megtisztítjuk, majd héjában megfőzzük. Egy közepes méretű sütőformát kikenünk vajjal, majd belerakjuk a megfőtt burgonyákat. Lenyomkodjuk őket, hogy töltsék ki a forma alját. Olyan legyen a végeredmény, mintha tésztával béleltük volna ki.
Ezután aprított sonkát és rögös túrót teszünk a burgonyás alapra. A tojásokat felverjük, és elkeverjük a lereszelt sajttal. Sózzuk, borsozzuk, majd a lepényre öntjük.
180 fokos sütőbe rakjuk, és szép pirosra sütjük.
A recept megjelenését az Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: