Gasztro

Krumplipecsenye és fokhagymás pecsenye

Borbás Marcsi receptje

Krumplipecsenye

Hozzávalók

  • 1 kg sütnivaló burgonya
  • 20 dkg császárhús
  • 2-2 szál sütnivaló hurka és kolbász
  • 50 dkg savanyú káposzta

Elkészítés

A meghámozott és megmosott krumplit szeljük egyformán vékony karikákra, és rakjuk egy kizsírozott tepsibe, majd sózzuk meg. A császárhúst irdaljuk be, majd a kolbászokkal és hurkákkal együtt rakjuk a krumpli tetejére. A savanyú káposztát szórjuk be a tepsi egyik sarkába, majd 180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt süssük készre az ételt.

Fokhagymás pecsenye

Hozzávalók

  • személyenként 2 szelet sertéstarja
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 ek sertészsír

Elkészítés

Az ujjnyi vastag szeletekre vágott tarját sózzuk meg, és rakjuk egy előre kizsírozott tepsibe. Rakjunk mellé ízlés szerint megpucolt fokhagymagerezdeket. A húsok tetejére rakjunk még egy kevés disznózsírt, és 1,5 dl vízzel öntsük fel a tepsit. 180 fokon addig sütjük, míg a víz el nem párolog, és a hús el nem kezd pirulni a zsíron.

Borbás Marcsi ezt a receptet a Agrármarketing Centrummal együttműködésben ebben a videóban készítette el: