Hozzávalók
- 4 szép érett körte
- 2 dkg vaj
- 1 vaníliarúd
- 2 dl joghurt
- 2 evőkanál méz
- 1 citrom
- 8 dkg kukoricapehely
Elkészítés
A körtéket negyedeljük, meghámozzuk, a magházat kivájjuk. Vékonyan kivajazott tűzálló tálba tesszük, kevés citromlével és egy kiskanál mézzel meglocsoljuk, majd lefedve forró sütőbe tesszük és 20-25 perc alatt megsütjük. Közben a vaníliát hosszában felhasítjuk, a belsejét kikaparjuk, és a joghurthoz adjuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
A vaníliás joghurtba belefacsarjuk a fél citrom levét, belereszelünk egy keveset a sárga héjából, belecsorgatjuk a mézet és alaposan összekeverjük. A megsült körtét villával összetörjük, kihűtjük. Közvetlenül tálalás előtt a körtét a vaníliás joghurttal és kukoricapehellyel pohárba rétegezzük és máris tálaljuk.
Ajánljuk még: