Hozzávalók
- 2 db tojás
- 6 szelet bacon
- 1 egész csirkemell
- 3 dkg vaj
- 1 db avokádó
- 2-3 szál újhagyma
- 2-3 szem paradicsom
- 1 fej lollo saláta
- 10 dkg kéksajt
- 2 ek balzsamecet
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk mustár
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, a bacont ropogósra sütjük. A csirkemellet megsózzuk, majd a kisült szalonnazsíron egy kevés vajjal szaftosra kisütjük. Fedő alatt pihentetjük, hogy tökéletesen áthúzódjon rajta a hő.
Az avokádót egy kanállal kivesszük a héjából, majd a csíkokra vágott hagymával, szeletelt paradicsommal, sült szalonnával, salátával, kéksajttal és a főtt tojással csinosan egy tálra rendezzük.
A balzsamecetet, az olívaolajat és a mustárt egy pici üvegbe tesszük, majd alaposan összerázzuk. A megsült húst szeletekre vágjuk, a salátás tálra helyezzük, majd az egészet meglocsoljuk az öntettel.
Frissen tálaljuk!
Ajánljuk még: