Cobb-saláta – könnyű, mégis tartalmas fogás

Gasztro

Cobb-saláta – könnyű, mégis tartalmas fogás

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 2 db tojás 
  • 6 szelet bacon
  • 1 egész csirkemell
  • 3 dkg vaj
  • 1 db avokádó
  • 2-3 szál újhagyma
  • 2-3 szem paradicsom
  • 1 fej lollo saláta
  • 10 dkg kéksajt
  • 2 ek balzsamecet
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 tk mustár

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, a bacont ropogósra sütjük. A csirkemellet megsózzuk, majd a kisült szalonnazsíron egy kevés vajjal szaftosra kisütjük. Fedő alatt pihentetjük, hogy tökéletesen áthúzódjon rajta a hő.

Az avokádót egy kanállal kivesszük a héjából, majd a csíkokra vágott hagymával, szeletelt paradicsommal, sült szalonnával, salátával, kéksajttal és a főtt tojással csinosan egy tálra rendezzük.

A balzsamecetet, az olívaolajat és a mustárt egy pici üvegbe tesszük, majd alaposan összerázzuk. A megsült húst szeletekre vágjuk, a salátás tálra helyezzük, majd az egészet meglocsoljuk az öntettel.

Frissen tálaljuk! 

Ajánljuk még:

Legősibb főfoglalkozásunkból ered a karácsonyi menü egyik főszereplője, a halászlé

A magyar konyha háromféle halászlécsoportot különböztet meg: a dunai, a tiszai és a balatoni halászlét – legnagyobb vizeink szerinti értelemszerű csoportosításban. Mindhárom ételfajta közös jellemzője, hogy három fő alapanyagból készülnek: halhúsból, hagymából és pirospaprikából. A különbség az elkészítés módjában és a tálalás jellegzetességeiben rejlik.