Hozzávalók
- 4 tojás
- 2-3 brokkolirózsa
- 2 szelet piros színű paprika
- só
- 4 dkg vaj
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Elkészítés
A tojásokat felütjük, külön választjuk a sárgáját és a fehérjét. A tojásfehérjét villával kissé felvetjük, megsózzuk, hozzáadjuk az egészen finomra aprított brokkolirózsát. Brokkoli helyett kerülhet bármilyen más zöld, ízlés szerint: petrezselyem, snidling. A tojássárgáját szintén pici sóval kikeverjük, és abba a felaprított piros színű paprikát tesszük. Egy kisebb, 15-16 cm átmérőjű serpenyőben felforrósítjuk a vajat.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Beleöntjük a tojásfehérjét, fedő alatt 1 percig sütjük, majd egy széles lapát segítségével a serpenyő egyik felébe összegöngyöljük. Melléöntjük a tojássárgáját, és óvatosan tovább hengergetjük. Közben szépen megsül a tekercs kívül-belül. A serpenyőből kiemeljük, felszeleteljük, és máris tálaljuk.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Készülhet természetesen másféle, apróra vágott belevalókkal: kolbásszal, hagymával, zöldségekkel, sajttal is.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: