Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Gasztro

Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 6 szelet kenyér
  • 1 uborka
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • friss bazsalikom
  • 2 ek borecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ezt a salátát szikkadt vagy pirított kenyérből készítjük, tehát ha friss kenyerünk van, kezdjük a pirítással!

Míg a kenyerek lepirulnak, a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, majd megsütjük. Ehhez a legjobb technika, hogy egy vastag aljú lábasban a vajat és az olajat hevítjük, majd beletesszük a csirkét, és miután annak egyik oldala lepirult, megfordítjuk. Ekkor lefedjük, és további két percig sütjük. Így a hús átsül, de szaftos marad. Ekkor lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet, majd hagyjuk pihenni. 

Ezután a zöldségeket is előkészítjük. Felvágjuk a megtisztított uborkát, paradicsomot, hagymát, majd meglocsoljuk a keveréket extraszűz olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, és friss bazsalikomot tépkedünk hozzá. A pirítósokat felkockázzuk, és tálalás előtt a salátához keverjük. A csirkével azonnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.