Gasztro

Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 6 szelet kenyér
  • 1 uborka
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • friss bazsalikom
  • 2 ek borecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ezt a salátát szikkadt vagy pirított kenyérből készítjük, tehát ha friss kenyerünk van, kezdjük a pirítással!

Míg a kenyerek lepirulnak, a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, majd megsütjük. Ehhez a legjobb technika, hogy egy vastag aljú lábasban a vajat és az olajat hevítjük, majd beletesszük a csirkét, és miután annak egyik oldala lepirult, megfordítjuk. Ekkor lefedjük, és további két percig sütjük. Így a hús átsül, de szaftos marad. Ekkor lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet, majd hagyjuk pihenni. 

Ezután a zöldségeket is előkészítjük. Felvágjuk a megtisztított uborkát, paradicsomot, hagymát, majd meglocsoljuk a keveréket extraszűz olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, és friss bazsalikomot tépkedünk hozzá. A pirítósokat felkockázzuk, és tálalás előtt a salátához keverjük. A csirkével azonnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Ha ledobnál pár kilót: fehérjedús finomságok, amikkel sikerülhet!

„Itt a farsang, áll a bál, keringőzik a kanál, csárdást jár a habverő, bokázik a máktörő” – mi pedig bátran ehetünk jókat, ha tudjuk, mivel őrizhetjük meg karcsúságunkat. Szinte minden alakreform-szakértő hangsúlyozza, hogy a titok az étrend összeállításában rejlik: több fehérje és zöldség, de kevesebb szénhidrát lehet a kiegyensúlyozott, mégis laktató táplálkozás kulcsa. Összegyűjtöttük a legjobb fehérjedús fogásokat, hogy farsang idején se kelljen lemondanunk az ínyenc lakomákról úgy, hogy mégse kelljen folyton a mérleget figyelni.