Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Gasztro

Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 6 szelet kenyér
  • 1 uborka
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • friss bazsalikom
  • 2 ek borecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ezt a salátát szikkadt vagy pirított kenyérből készítjük, tehát ha friss kenyerünk van, kezdjük a pirítással!

Míg a kenyerek lepirulnak, a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, majd megsütjük. Ehhez a legjobb technika, hogy egy vastag aljú lábasban a vajat és az olajat hevítjük, majd beletesszük a csirkét, és miután annak egyik oldala lepirult, megfordítjuk. Ekkor lefedjük, és további két percig sütjük. Így a hús átsül, de szaftos marad. Ekkor lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet, majd hagyjuk pihenni. 

Ezután a zöldségeket is előkészítjük. Felvágjuk a megtisztított uborkát, paradicsomot, hagymát, majd meglocsoljuk a keveréket extraszűz olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, és friss bazsalikomot tépkedünk hozzá. A pirítósokat felkockázzuk, és tálalás előtt a salátához keverjük. A csirkével azonnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

10 desszert, mert nyár vége van, és végre lehet enni édességet

Minden rosszban van valami jó: ugyan véget ért a nyár, de legalább már nem kell aggódnunk amiatt, hogy holnap jelenésünk van a strandon, hogyan fogunk kinézni bikiniben. Szóval, most végre ehetünk! Ünnepeljük hát meg! De úgy igazán, valami jó kis krémes, csodálatos finomsággal, amire már ki tudja, mióta vágytunk!

 

Már követem az oldalt

X