Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Gasztro

Kenyérsaláta csirkemellel, olaszosan

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 dkg vaj
  • 6 szelet kenyér
  • 1 uborka
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 1 fej lilahagyma
  • friss bazsalikom
  • 2 ek borecet

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Ezt a salátát szikkadt vagy pirított kenyérből készítjük, tehát ha friss kenyerünk van, kezdjük a pirítással!

Míg a kenyerek lepirulnak, a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, majd megsütjük. Ehhez a legjobb technika, hogy egy vastag aljú lábasban a vajat és az olajat hevítjük, majd beletesszük a csirkét, és miután annak egyik oldala lepirult, megfordítjuk. Ekkor lefedjük, és további két percig sütjük. Így a hús átsül, de szaftos marad. Ekkor lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet, majd hagyjuk pihenni. 

Ezután a zöldségeket is előkészítjük. Felvágjuk a megtisztított uborkát, paradicsomot, hagymát, majd meglocsoljuk a keveréket extraszűz olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, és friss bazsalikomot tépkedünk hozzá. A pirítósokat felkockázzuk, és tálalás előtt a salátához keverjük. A csirkével azonnal tálaljuk.

Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!