Hozzávalók:
- 1 egész csirkemell
- 2 ek olívaolaj
- 2 dkg vaj
- só
- 6 szelet kenyér
- 1 uborka
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 1 fej lilahagyma
- friss bazsalikom
- 2 ek borecet
Elkészítés:
Ezt a salátát szikkadt vagy pirított kenyérből készítjük, tehát ha friss kenyerünk van, kezdjük a pirítással!
Míg a kenyerek lepirulnak, a csirkét csíkokra vágjuk, sózzuk, majd megsütjük. Ehhez a legjobb technika, hogy egy vastag aljú lábasban a vajat és az olajat hevítjük, majd beletesszük a csirkét, és miután annak egyik oldala lepirult, megfordítjuk. Ekkor lefedjük, és további két percig sütjük. Így a hús átsül, de szaftos marad. Ekkor lekapcsoljuk az edény alatt a tüzet, majd hagyjuk pihenni.
Ezután a zöldségeket is előkészítjük. Felvágjuk a megtisztított uborkát, paradicsomot, hagymát, majd meglocsoljuk a keveréket extraszűz olívaolajjal és fehérborecettel. Sózzuk, és friss bazsalikomot tépkedünk hozzá. A pirítósokat felkockázzuk, és tálalás előtt a salátához keverjük. A csirkével azonnal tálaljuk.
Borbás Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: