
Hozzávalók
- 1 kisebb karfiol
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dkg vaj
- 1 dl tejszín
- 3 dl zöldségalaplé
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan, folyó víz alatt átmossuk. Ezután fél fej vöröshagymával és 2-3 gerezd fokhagymával feltesszük főni. Víz helyett zöldségalaplevet is használhatunk. Kb. 15 perc múlva, mikor puhára főtt a karfiol, leveszünk a levéből egy keveset és félretesszük.
A karfiolt egy kevés tejszínnel sűrűre, krémesre turmixoljuk. A krémes pürét a korábban félretett lével visszahígítjuk, míg elérjük a megfelelő állagot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután újra felforraljuk, és néhány kocka hideg vajjal krémesítjük. Levesbetétnek tálalhatunk hozzá pirított kenyérkockát vagy akár szalonnát is.
Kapcsolódó tartalom

Balkáni lecsó
Az étel, amit bárki el tud készíteni, és mindenkinek ízlik.