Hozzávalók
Joghurtsajtkrém:
- 80 dkg sűrű joghurt
- 2 tk só
Karalábésaláta:
- 2 db hónapos retek
- 1 szem zsenge karalábé a zöldjével együtt
- 20 dkg salátamix
- 2 ek extraszűz olívaolaj
- 1 ek frissen facsart citromlé
- só, frissen őrölt feketebors
- ¼ tk őrölt ánizsmag
A tálaláshoz:
- 2 ek paprikaolaj
- 3 ek aszalt tőzegáfonya
Elkészítés
A joghurtot és a sót elkeverjük. Egy tésztaszűrőt kibélelünk szűrőruhával és beleöntjük a joghurtot, majd egy edényre helyezzük, és 8-12 órára hűtőbe rakjuk, ahol majd le fog csepegni. Amint elkészült, felhasználásig zárt dobozban, hűtőben tároljuk.
A salátához a zöldségeket vékonyra szeljük, a karalábé zöldjét felaprítjuk és egy keverőtálban a saláta összes hozzávalójával együtt átforgatjuk. Végül tányérra halmozzuk az áfonyával megszórt, és a paprikaolajjal meglocsolt joghurttal.