Karalábésaláta joghurtsajtkrémmel

Gasztro

Karalábésaláta joghurtsajtkrémmel

Segal Viktor receptje 

Hozzávalók

Joghurtsajtkrém:

  • 80 dkg sűrű joghurt
  • 2 tk só

Karalábésaláta:

  • 2 db hónapos retek
  • 1 szem zsenge karalábé a zöldjével együtt
  • 20 dkg salátamix
  • 2 ek extraszűz olívaolaj
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • só, frissen őrölt feketebors
  • ¼ tk őrölt ánizsmag

A tálaláshoz:

  • 2 ek paprikaolaj
  • 3 ek aszalt tőzegáfonya

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A joghurtot és a sót elkeverjük. Egy tésztaszűrőt kibélelünk szűrőruhával és beleöntjük a joghurtot, majd egy edényre helyezzük, és 8-12 órára hűtőbe rakjuk, ahol majd le fog csepegni.  Amint elkészült, felhasználásig zárt dobozban, hűtőben tároljuk.

A salátához a zöldségeket vékonyra szeljük, a karalábé zöldjét felaprítjuk és egy keverőtálban a saláta összes hozzávalójával együtt átforgatjuk. Végül tányérra halmozzuk az áfonyával megszórt, és a paprikaolajjal meglocsolt joghurttal.

 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.