Kacsacomb káposztás gombóccal

Gasztro

Kacsacomb káposztás gombóccal

Borbás Marcsi receptje!

Hozzávalók:

  • Fejenként egy egész kacsacomb
  • só, bors, rozmaring, kacsazsír

A gombóchoz:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • só ízlés szerint

A töltelékhez:

  • 1 fej lilakáposzta
  • só, őrölt kömény, kakukkfű
  • aszalt szilva darabolva
  • 1 ek. szilvalekvár
  • 1 dl bor
  • durvára darált dió pirítva 

 

Tovább olvasok

A kacsacombokat sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal ízesítjük, majd egy kacsazsírral kikent hőálló edényben 150 fokon kb. 3 óra alatt puhára sütjük.

A gombóchoz héjában megfőzzük a krumplit, majd alaposan áttörjük, és hagyjuk kihűlni. Ezután hozzáadjuk a lisztet. Tésztakeménységű masszát kell kapnunk, melyet kinyújtunk, majd 4-5 cm-es négyzetekre szabdalunk.

kacsacomb-kaposztas-gomboccal-borbas-marcsi-receptje

 

A töltelékhez a káposztát felaprítjuk, majd elkezdjük párolni. Ízesítjük sóval, őrölt köménnyel, kakukkfűvel, adunk hozzá egy evőkanál szilvalekvárt, apróra darabolt aszalt szilvát és 1 dl bort is. Miután kihűlt, ezzel a töltelékkel töltjük meg a gombócot, majd kifőzzük őket, és egyenként a darált dióba forgatjuk.

Ajánljuk még:

Látványos finomságok zsenge karottából

A karotta szó hengeres, zsenge sárgarépát jelöl valójában. Dallamos, elegáns kifejezés, így könnyebben eladható azoknak, akiknek a sárgarépa valami nem túl kedves ízemléket jelent. A zsenge, tavaszi karotta nyersen is jó, de ott a helye szinte minden fogásban. Színes, vitamindús, roppanós. És ne feledjük: illatos zöldje a petrezselyemhez hasonlóan felhasználható!

 

Már követem az oldalt

X