Hozzávalók:
- 330 g Magyar Natúr Joghurt
- 4 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 5 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 4 db nagy méretű tojás
- baracklekvár
- a díszítéshez friss gyümölcsök
Elkészítés:
A tojásokat habosra felverjük a cukorral együtt. Ezután hozzáadjuk a joghurtot is folyamatos keverés mellett. A keményítőt elkeverjük a sütőporral, majd a masszába forgatjuk. Lágy, könnyű, habos tészta a végeredmény. Egy 22-cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletöltjük a masszát. Néhány kiskanálnyi baracklekvárt is pötyögtethetünk bele. 170 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 70 perc alatt készre sütjük. Lehetőség szerint ne használjunk légkeverést, mert akkor nagyon megbarnulhat a teteje. Ha esetleg túlságosan elkezdene sötétedni, tegyünk a tetejére egy darab sütőpapírt.
Akkor van készen, ha a felülete szép karamellbarna, és megemelkedik. Ne ijedjünk meg, miután kivettük, össze fog esni, de ez természetes. Miután kihűlt, tegyük be a hűtőbe legalább két órára. Ezután friss gyümölcsökkel vagy lekvárral tálaljuk. Krémes, könnyű desszert.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.