Hozzávalók:
- 330 g Magyar Natúr Joghurt
- 4 púpos evőkanál kukoricakeményítő
- 5 ek cukor
- 1 kk sütőpor
- 4 db nagy méretű tojás
- baracklekvár
- a díszítéshez friss gyümölcsök
![joghurttorta-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/113/1130/article-113018/joghurttorta_recept_Borbas_Marcsi_3_fit_1060x10000.jpg?key=MzI3NmRjNTY4NDVkNmI1YWI1NmQ3YmFmZTMxYzliN2QwNDJlNjUzZGJhYWIzZjI2ZDRjOGJjNDcyZmIyYjFjYg==)
Elkészítés:
A tojásokat habosra felverjük a cukorral együtt. Ezután hozzáadjuk a joghurtot is folyamatos keverés mellett. A keményítőt elkeverjük a sütőporral, majd a masszába forgatjuk. Lágy, könnyű, habos tészta a végeredmény. Egy 22-cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beletöltjük a masszát. Néhány kiskanálnyi baracklekvárt is pötyögtethetünk bele. 170 fokos sütőbe rakjuk, és kb. 70 perc alatt készre sütjük. Lehetőség szerint ne használjunk légkeverést, mert akkor nagyon megbarnulhat a teteje. Ha esetleg túlságosan elkezdene sötétedni, tegyünk a tetejére egy darab sütőpapírt.
![joghurttorta-recept-borbas-marcsi](/data/generated/articles/113/1130/article-113018/joghurttorta_recept_Brbas_Marcsi_2_fit_1060x10000.jpg?key=MjQyZmU3YWMxZDllMzRiYTJmYWFmOWI5ZGMzNjllNmQ5ZTQ2NzJlNzBiNzg2ZWM5MWQ2MGMwZTlmOTk1M2M5Ng==)
Akkor van készen, ha a felülete szép karamellbarna, és megemelkedik. Ne ijedjünk meg, miután kivettük, össze fog esni, de ez természetes. Miután kihűlt, tegyük be a hűtőbe legalább két órára. Ezután friss gyümölcsökkel vagy lekvárral tálaljuk. Krémes, könnyű desszert.
A finom ételek elkészítését a Magyar Tej termékeket gyártó Alföldi Tej támogatta.
Ajánljuk még: