Hozzávalók
A tésztához:
- 2 db M-es tojás
- 20 dkg liszt
- 1 csipet só
A raguhoz:
- 25 dkg marhahús
- 1 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- só
- frissen őrölt bors
- friss petrezselyem
Elkészítés
2 tojásból, 20 dkg lisztből és egy csipet sóból sima felületű, kemény tésztát gyúrunk. Ha elkészültünk, becsomagoljuk, és szobahőmérsékleten legalább egy órán át hagyjuk pihenni. Ekkorra a tésztánk majd kissé elterül, és nyújtható állagúvá válik.
Közben elkészíthetjük a ragut. Egy nagyobb serpenyőben egy kanálnyi olívaolajon üvegesre pároljuk a finomra reszelt vöröshagymát. Amikor a hagyma megdinsztelődött, hozzáadjuk a darált húst. Az ételt ezután ízesítjük sóval és frissen őrölt borssal, majd készre főzzük. Várjuk meg, hogy a hús szaftot engedjen, és abban pároljuk puhára. Ha túl száraznak érezzük, akkor egy kevés vizet önthetünk alá, de nem szabad, hogy bő leve legyen.
Amíg elkészül a ragu, kisodorhatjuk a tésztát. Ezúttal nem kell vékonynak lennie, inkább a gyufatésztára hasonlítson, annál is egy kicsivel lehet vastagabbra hagyni. Olyan széles csíkokat vágjunk belőle, amilyen a tészta vastagsága. Ezután körülbelül félarasznyi hosszúra szabdaljuk fel a csíkokat.
Ha elkészültünk, lobogó, sós vízben néhány perc alatt kifőzzük a friss tésztát, majd a főzőléből azonnal szedünk a serpenyőbe, és elkeverjük a hússal. Ha szükséges, sózzuk meg ízlés szerint, és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Egy leheletnyi friss petrezselyemmel tálaljuk.
Ajánljuk még: