Hozzávalók:
- 1 csésze tejföl
- 1 csésze zsír
- 2 tojássárgája
- 2 dkg élesztő
- 3 csésze liszt
- kristálycukor
Elkészítés:
A tejfölben egy kiskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Ha már jó habos, hozzáadjuk a liszthez, és a zsírral együtt megdagasztjuk a tésztát. A liszt minőségétől függően adhatunk még hozzá egy kis lisztet, ha szükséges. Miután a tészta összeállt, és már nem ragad, két órát pihentetjük a hűtőben. (Lágyabb, zsírosabb masszát kell kapnunk, mintha kalácsot készítenénk – ettől nem kell megijedni.) Ha a tésztánk megpihent, kivesszük a hűtőből, és négy részre osztjuk. A négy cipóból hosszúkás rudakat sodrunk, amelyeket egyenlő darabokra szabdalunk. A darabkákból kifliket formázunk, alaposan megforgatjuk kristálycukorban, és 160 fokon 15 perc alatt rózsaszínűre sütjük őket. Amikor pirulni kezdenek, vegyük ki a sütőből, nehogy kiszáradjanak.
Ajánljuk még: