Hortobágyi palacsinta

Gasztro

Hortobágyi palacsinta

Az egyik legnépszerűbb ételünk, és nem is olyan bonyolult elkészíteni, mint hisszük. 

Hozzávalók:

A palacsintához:

Tovább olvasok
  • 3 dl tej
  • 2 db tojás
  • 20-30 dkg liszt
  • 1 dl étolaj

A pörkölthöz:

  • 2 ek kacsazsír
  • fél csirke
  • 1 fej hagyma
  • 1 db paprika,
  • 1 szem paradicsom,
  • 1 cs petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt kömény
  • 1 ek jó minőségű fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítés: 

A hagymát felkockázzuk, a zsíron megpirítjuk, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Tovább pirítjuk, belerakjuk a feldarabolt csirkét, majd sózzuk, borsozzuk, ízesítjük őrölt köménnyel és a fűszerpaprikával. Kevés víz hozzáadásával készre főzzük. A csirkedarabokat ezután kiszedjük, félretesszük, a pörköltszaftot pedig leszűrjük és átpasszírozzuk. A csirkét kicsontozzuk, majd konyhai robotgéppel vagy késes aprítóval apróra, szinte krémesre vágjuk. Ha túl száraznak tűnik, akkor a pörköltszaftból tegyünk hozzá annyit, hogy összeálljon.

 A maradék pörköltszafthoz adunk még egy kis fűszerpaprikát, majd ezután felforraljuk. Tejfölből és lisztből habarást készítünk, és a szaftot besűrítjük vele.
Lisztből, tojásból, tejből a szokásos módon sós palacsintákat készítünk. Finomra vágott petrezselyemmel is ízesíthetjük a tésztát. Ha elkészültek a palacsinták, akkor megtöltjük őket. Egy evőkanálnyi adagot kiveszünk a töltelékből, majd a palacsinta egyik szélső harmadára rakjuk. A kisebbik részt felhajtjuk, majd a két oldalt behajtjuk, és utána szorosan feltekerjük. Az elkészült palacsintát tányérra tesszük és a mártással tálaljuk. Előételnek 1 darabot, főételnek 2 darabot számoljunk személyenként.

Gottwald HotelGottwald Szilárd receptje

 

Ajánljuk még:

 
X
Már követem az oldalt