Hozzávalók
- 40 dkg finomliszt
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 2,5 dl víz
- csipetnyi só
Töltelék:
- 2-3 szál újhagyma
- görög joghurt
- 1 fej retek
- olívaolaj
- friss salátalevelek vegyesen
- kecskesajt
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel és a maradék vízzel, illetve a sóval kidagasztjuk a tésztát. Ha a tésztánk már hólyagos, szobahőmérsékleten hagyjuk megkelni. Ezután 10-12 egyenlő darabra osztjuk a tésztát, és mindegyik adagot meggömbölyítjük. Ezután letakarjuk, majd rövid pihentetés után mindegyik golyót kerekre nyújtjuk. Kb. félujjnyi vastagságúak legyenek. A sütőt közben nagyon forróra felfűtjük, és a sütővel együtt felmelegített tepsin kezdjük el megsütni a pitákat. Négy perc után, ha szépen felfúvódtak, akkor óvatosan megfordítjuk őket, és további két percig sütjük.
Ha elkészültek, megtöltjük őket mindenféle finomsággal, amit a család szeret. Az enyémbe friss salátalevelek, kecskesajt és sűrű, joghurtos öntet került.
Marcsi ezt a receptet így készítette el:
Ajánljuk még: