Házi pita friss zöldségekkel és kecskesajttal

Gasztro

Házi pita friss zöldségekkel és kecskesajttal

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 tk cukor
  • 2,5 dl víz
  • csipetnyi só

Töltelék:

  • 2-3 szál újhagyma
  • görög joghurt
  • 1 fej retek
  • olívaolaj
  • friss salátalevelek vegyesen
  • kecskesajt

 

Tovább olvasok

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés langyos vízben a cukorral felfuttatjuk. Ezután a liszttel és a maradék vízzel, illetve a sóval kidagasztjuk a tésztát. Ha a tésztánk már hólyagos, szobahőmérsékleten hagyjuk megkelni. Ezután 10-12 egyenlő darabra osztjuk a tésztát, és mindegyik adagot meggömbölyítjük. Ezután letakarjuk, majd rövid pihentetés után mindegyik golyót kerekre nyújtjuk. Kb. félujjnyi vastagságúak legyenek. A sütőt közben nagyon forróra felfűtjük, és a sütővel együtt felmelegített tepsin kezdjük el megsütni a pitákat. Négy perc után, ha szépen felfúvódtak, akkor óvatosan megfordítjuk őket, és további két percig sütjük.

Ha elkészültek, megtöltjük őket mindenféle finomsággal, amit a család szeret. Az enyémbe friss salátalevelek, kecskesajt és sűrű, joghurtos öntet került.

Marcsi ezt a receptet így készítette el: 

 

Ajánljuk még:

Egy világot teremtő háziállat, amit mégis megéri megenni: a pulyka története

Nagy utat tett meg a pulyka az amerikai középföldtől a világ meghódításáig: Kolumbusz érkezésekor már háziállatként tartották a mexikói indiánok, ma pedig már ünnepi fogásnak számít sok helyütt a világban. Érdekes hiedelmek társulnak hozzá és szinte mindenhol a büszkeség, a kevélység megtestesítője. Vajon mire vághat fel ennyire ez a madár?