Hozzávalók
- 1 kg lilahagyma
- 2 kk. só
- 10-15 dkg cukor
- 4 ek. balzsamecet
- borsikafű ízlés szerint
- olívaolaj
A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a sót.
![](/data/articles/106/1064/article-106401/DSC_4622_fit_1060x10000.jpg?key=612f1b6c4bb9aeb53f306a6d185571b2)
Amikor már jól összeesett, akkor adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is.
![](/data/articles/106/1064/article-106401/DSC_4624_fit_1060x10000.jpg?key=f5aef0dfadc6c4bf7996b4204a71940a)
Ilyenkor akár le is takarhatjuk, hogy jól meg tudjon puhulni a hagyma.
![](/data/articles/106/1064/article-106401/DSC_4643_fit_1060x10000.jpg?key=d8767780cc2ee3bb5107dd61c06520bd)
Ha már sűrű, ragacsos, puha az állaga, akkor csírátlanított üvegekbe szedjük, és kidunsztoljuk.
Ajánljuk még: