Hagymalekvár

Gasztro

Hagymalekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 2 kk. só
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 ek. balzsamecet
  • borsikafű ízlés szerint
  • olívaolaj 

 

Tovább olvasok

A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a sót.

 

Amikor már jól összeesett, akkor adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is.

 

Ilyenkor akár le is takarhatjuk, hogy jól meg tudjon puhulni a hagyma.

 

Ha már sűrű, ragacsos, puha az állaga, akkor csírátlanított üvegekbe szedjük, és kidunsztoljuk.

 

Ajánljuk még:

Fahasábos dekoráció – az egyszerűségből áradó melegség

Tél vége felé már ott lebeg a levegőben a tavasz ígérete – a kínaiak szerint a nyár a téli napfordulóval kezdődik, hiszen ekkortól már egyre hosszabbak lesznek a nappalok. Napról napra több a madárdal, simogatóbb a napsütés, és mindig nagyobb vágyat érzek, hogy az örökzöldes és mohás dekorációkat felváltsák a tavaszi virágosok. Íme, néhány ötlet ahhoz, hogyan használhatjuk fel a fadarabokat, hasábokat az egyszerű lakásdíszekhez!