Hagymalekvár

Gasztro

Hagymalekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 2 kk. só
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 ek. balzsamecet
  • borsikafű ízlés szerint
  • olívaolaj 

 

Tovább olvasok

A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a sót.

 

Amikor már jól összeesett, akkor adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is.

 

Ilyenkor akár le is takarhatjuk, hogy jól meg tudjon puhulni a hagyma.

 

Ha már sűrű, ragacsos, puha az állaga, akkor csírátlanított üvegekbe szedjük, és kidunsztoljuk.

 

Ajánljuk még:

Fügés finomságok

Bő egy emberöltővel ezelőtt még ritka vendég volt a hazai konyhákban a füge. Emlékszem, gyermekkoromban a Mecsek oldalában virított néhány bokor, és akkora öröm volt, ha a szőlőből hazaigyekvő bácsik egy-egy érett fügével ajándékoztak meg! Azóta sokat változott a világ, és lassan a mi kertünkben is jobban érzi magát a füge, mint a barack. Fügebőségben desszertben, előételben és borkorcsolyában is ott a helye ennek a különleges finomságnak, amely megédesíti a nyári pillanatokat.