Hagymalekvár
Olvasási idő: 1 perc

Hagymalekvár

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 1 kg lilahagyma
  • 2 kk. só
  • 10-15 dkg cukor
  • 4 ek. balzsamecet
  • borsikafű ízlés szerint
  • olívaolaj 

 

Tovább olvasok

A hagymát olívaolajon megdinszteljük, majd rátesszük a sót.

 

Amikor már jól összeesett, akkor adjuk hozzá a cukrot és a balzsamecetet is.

 

Ilyenkor akár le is takarhatjuk, hogy jól meg tudjon puhulni a hagyma.

 

Ha már sűrű, ragacsos, puha az állaga, akkor csírátlanított üvegekbe szedjük, és kidunsztoljuk.

 

Kapcsolódó tartalom
Amilyen szerény, éppen olyan hatásos és még finom is – a kincset érő pásztortáska
Amrein Tamásné Miskolczi Boglárka | 2025. július 13

Amilyen szerény, éppen olyan hatásos és még finom is – a kincset érő pásztortáska

Vérzéscsillapító, izomfájdalmak ellenszere, vérnyomás-szabályozó: a pásztortáskát érdemes jobban megismerni.