Habcsóktorta

Gasztro

Habcsóktorta

 Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 5 db tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor

Az összeállításhoz:

  • 8 dl habtejszín
  • 2-3 ek porcukor
  • 25 dkg eper
  • 25 dkg málna
  • 10 dkg fehér csokoládé

 

habcsoktorta-recept-borbas-marcsi

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

A tojások fehérjét krémes habbá verjük a cukorral együtt. Akkor jó az állaga, ha szépen tartja a formáját. Ekkor habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire három köralakú lapot nyomunk belőle. Két tepsire fog ráférni ez a mennyiség. 130 fokos sütőbe rakjuk a lapokat, majd két órán át szárítjuk. Figyeljünk, hogy ne barnuljanak meg nagyon, akkor lesz igazán szép a torta, ha világosak maradnak.

Ha elkészültek a lapok, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a nyolc deciliter tejszínből közepes fokozaton sűrű habot verünk. Ha már majdnem kész, hozzáadunk két-három evőkanál porcukrot. Közben a fehér csokoládét felolvasztjuk. Ezután már csak rétegeznünk kell a sok-sok finomságot! Roppanós habcsók, krémes tejszínhab, friss eper és málna, végül olvasztott csokoládé. Így készítünk három emeletet. Egy óra pihentetés a
hűtőben, és már lehet is kóstolni!

habcsoktorta-recept-borbas-marcsi

 

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Ajánljuk még:

Dominó szelet

Ez a játékos sütemény nosztalgikus időket idéz. Azt, amit ma már legfeljebb megsárgult fotókon vagy régi filmeken lelhetünk fel. A dominó szelet is ilyen, öreg receptes könyvek lapjairól támad fel. Hétvégére, ünnepre megéri kipróbálni!