Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 5 db tojásfehérje
- 20 dkg kristálycukor
Az összeállításhoz:
- 8 dl habtejszín
- 2-3 ek porcukor
- 25 dkg eper
- 25 dkg málna
- 10 dkg fehér csokoládé
Elkészítés:
A tojások fehérjét krémes habbá verjük a cukorral együtt. Akkor jó az állaga, ha szépen tartja a formáját. Ekkor habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire három köralakú lapot nyomunk belőle. Két tepsire fog ráférni ez a mennyiség. 130 fokos sütőbe rakjuk a lapokat, majd két órán át szárítjuk. Figyeljünk, hogy ne barnuljanak meg nagyon, akkor lesz igazán szép a torta, ha világosak maradnak.
Ha elkészültek a lapok, kivesszük őket a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután a nyolc deciliter tejszínből közepes fokozaton sűrű habot verünk. Ha már majdnem kész, hozzáadunk két-három evőkanál porcukrot. Közben a fehér csokoládét felolvasztjuk. Ezután már csak rétegeznünk kell a sok-sok finomságot! Roppanós habcsók, krémes tejszínhab, friss eper és málna, végül olvasztott csokoládé. Így készítünk három emeletet. Egy óra pihentetés a
hűtőben, és már lehet is kóstolni!