Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 8 evőkanál liszt
- 15 dkg cukor
- 15 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 bio citrom héja
- vanília
- csipet só
- 2 szem őszibarack
- 1 marék áfonya
- a tálaláshoz porcukor
Elkészítés:
A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét 8 evőkanál cukorral krémesre felverjük. Ezután lassú fokozatra állítjuk a robotgépet, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt, lapos, nagy tepsire öntjük, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha segítségével. Fontos, hogy olyan ruhát használjunk, amit öblítő nélkül mostunk, különben az öblítő illatát magába fogja szívni a forró piskóta. Feltekert állapotban hagyjuk kihűlni
Közben elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd a túróhoz adjuk. Egy csipet sót is teszünk bele, és ezt követően ízesítjük egy citrom héjával és vaníliával. Ha a piskóta kihűlt, kitekerjük, majd betöltjük a túrókrémmel. Megszórjuk az áfonyával és a feldarabolt barackkal, majd feltekerjük.
Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a krémben a vaj vissza tudjon dermedni. Ezután szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.
Itt meg is nézhetitek, ahogy Borbás Marcsi elkészíti ezt a finom süteményt:
Ha véletlenül több túrót vettetek a kelleténél, készítsetek belőle egy jó rákóczi túróst!
Ajánljuk még: