Gyümölcsös, túrókrémes piskótatekercs

Gasztro

Gyümölcsös, túrókrémes piskótatekercs

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók:

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 bio citrom héja
  • vanília
  • csipet só
  • 2 szem őszibarack
  • 1 marék áfonya
  • a tálaláshoz porcukor

Elkészítés: 

A 8 tojást szétválasztjuk, a fehérjét 8 evőkanál cukorral krémesre felverjük. Ezután lassú fokozatra állítjuk a robotgépet, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a lisztet is. Szilikonos sütőpapírral bélelt, lapos, nagy tepsire öntjük, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, deszkára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd még forrón feltekerjük egy konyharuha segítségével. Fontos, hogy olyan ruhát használjunk, amit öblítő nélkül mostunk, különben az öblítő illatát magába fogja szívni a forró piskóta. Feltekert állapotban hagyjuk kihűlni

Közben elkészítjük a krémet. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a cukorral, majd a túróhoz adjuk. Egy csipet sót is teszünk bele, és ezt követően ízesítjük egy citrom héjával és vaníliával. Ha a piskóta kihűlt, kitekerjük, majd betöltjük a túrókrémmel. Megszórjuk az áfonyával és a feldarabolt barackkal, majd feltekerjük.

Fél órára hűtőbe tesszük, hogy a krémben a vaj vissza tudjon dermedni. Ezután szeleteljük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Itt meg is nézhetitek, ahogy Borbás Marcsi elkészíti ezt a finom süteményt: 

Ha véletlenül több túrót vettetek a kelleténél, készítsetek belőle egy jó rákóczi túróst

Ajánljuk még:

Nincsen diós mákos nélkül! – Bejglitörténelem az ünnepekre

Ahány ház, annyi recept. Ahány íz, annyi történet. Ahány karácsony, annyi bejgli. De honnan ered a sztársütemény? Minek köszönheti népszerűségét? A bejgli még a karácsonyi kalácsot is lesöpörte az első helyről, mai napig őrzi királyi pozícióját az ünnepi desszertek között.