Gasztro

Gyümölcs másképp: görögdinnye saláta

Míg érik a dinnye, jöhet sósan, édesen, salátának vagy levesnek – mindenhogy jó!

Hozzávalók

  • fél görögdinnye
  • 1 csomag feta sajt (20-25 dkg)
  • 1 db lilahagyma
  • fekete olíva bogyó
  • ízlés szerint menta
  • olívaolaj
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A félbevágott görögdinnyéből egy evőkanállal kivájjuk a belsejét és egy tálba tesszük a gyümölcsöt. A héját ne dobjuk el, mert ide fogjuk visszatölteni a kész salátát!

A feta sajtot rámorzsoljuk a  dinnyére, ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket, az olajbogyót,  a jó vékonyra, félkarikára vágott lilahagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk kis olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk. Ezután visszatöltjük a dinnye héjába és behűtve tálaljuk.

Igazi nyári fogás! 

Ha más dinnyés receptet keresnétek, próbáljátok ki ezt a zseniális hideg dinnyés levest, vagy a felülmúlhatatlan savanyított dinnyét

 

Ajánljuk még:

Egzotikus téli gyógynövények, amik fűszerként is megállják a helyüket

„Nem csak gyógy-, de fűszer is!” – mondják még ma is sokszor azokra a növényekre, melyeket a gyógyászatban és a konyhában egyaránt felhasználhatunk. Az, hogy ezeket gyógyászati vagy kulináris célra vetjük be, csupán döntés kérdése, szerencsés esetben azonban a két cél egyszerre érvényesülhet! Annak ellenére, hogy a hagyományos ünnepi asztalon a régiségben – érthető okokból – elsősorban a saját környezetünkben is megtalálható növények kaptak helyet, most néhány távoli vidékeken honos fűszert listáztunk.