Gyümölcs másképp: görögdinnye saláta

Gasztro

Gyümölcs másképp: görögdinnye saláta

Míg érik a dinnye, jöhet sósan, édesen, salátának vagy levesnek – mindenhogy jó!

Hozzávalók

  • fél görögdinnye
  • 1 csomag feta sajt (20-25 dkg)
  • 1 db lilahagyma
  • fekete olíva bogyó
  • ízlés szerint menta
  • olívaolaj
  • bors

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A félbevágott görögdinnyéből egy evőkanállal kivájjuk a belsejét és egy tálba tesszük a gyümölcsöt. A héját ne dobjuk el, mert ide fogjuk visszatölteni a kész salátát!

A feta sajtot rámorzsoljuk a  dinnyére, ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket, az olajbogyót,  a jó vékonyra, félkarikára vágott lilahagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk kis olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk. Ezután visszatöltjük a dinnye héjába és behűtve tálaljuk.

Igazi nyári fogás! 

Ha más dinnyés receptet keresnétek, próbáljátok ki ezt a zseniális hideg dinnyés levest, vagy a felülmúlhatatlan savanyított dinnyét