Hozzávalók:
- fél görögdinnye
- 1 csomag feta sajt (20-25 dkg)
- 1 db lilahagyma
- fekete olíva bogyó
- ízlés szerint menta
- olívaolaj
- bors
Elkészítés:
A félbevágott görögdinnyéből egy evőkanállal kivájjuk a belsejét és egy tálba tesszük a gyümölcsöt. A héját ne dobjuk el, mert ide fogjuk visszatölteni a kész salátát!
A feta sajtot rámorzsoljuk a dinnyére, ízlés szerint borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott mentaleveleket, az olajbogyót, a jó vékonyra, félkarikára vágott lilahagymát, majd ízlés szerint meglocsoljuk kis olívaolajjal és óvatosan összeforgatjuk. Ezután visszatöltjük a dinnye héjába és behűtve tálaljuk.
Igazi nyári fogás!
Ha más dinnyés receptet keresnétek, próbáljátok ki ezt a zseniális hideg dinnyés levest, vagy a felülmúlhatatlan savanyított dinnyét!
Ajánljuk még:
Birsalma, a gyógyító gyümölcs – 7 csodálatos recept őszi hangolódásra
Barackos receptek: 14 fogásban a nyár egyik legjobb gyömölcse
Mit lehet júniusban befőzni? – Nem vagy még lekésve
Nem a „vantú” kell félni, hanem a „nincstű”
Ezt olvastam valamelyik nap a neten, és tudtam, miről beszél az, aki torkig volt már a befőzéssel és ezzel a mondattal hozta lendületbe magát. Egyébként nagymamáját idézte szó szerint.