Hozzávalók
- 60 dkg görögdinnye
- 40 dkg paradicsom
- 2 szelet kenyér
- 1 citrom
- 1 ek vörösborecet
- 3-4 ek olívaolaj
- só
- bors
- bazsalikom (friss)
- 1 marék jég (apró)
Elkészítés
A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd nagy darabokba vágjuk és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott, kimagozott görögdinnyét és a kisebb darabokra tépkedett kenyérbelet. Utóbbira azért van szükség, hogy a levest besűrítsük, ne ivólé állagú legyen. Ízesítésként adunk hozzá friss bazsalikomlevelet, majd egy marék apró jeget öntünk a pohárba és összeturmixoljuk a hozzávalókat.
Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, olíva olajjal, vörösborecettel ízesítjük.
Behűtjük, és jó hidegen fogyasztjuk.
Ajánljuk még: