Ötperces nyári leves: görögdinnye gazpacho

Gasztro

Ötperces nyári leves: görögdinnye gazpacho

Garantált siker a gyerekek körében is!

Hozzávalók

  • 60 dkg görögdinnye
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 szelet kenyér
  • 1 citrom
  • 1 ek vörösborecet
  • 3-4 ek olívaolaj
  • bors
  • bazsalikom (friss)
  • 1 marék jég (apró)

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, majd nagy darabokba vágjuk és egy turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a darabokra vágott, kimagozott görögdinnyét és a kisebb darabokra tépkedett kenyérbelet. Utóbbira azért van szükség, hogy a levest besűrítsük, ne ivólé állagú legyen. Ízesítésként adunk hozzá friss bazsalikomlevelet, majd egy marék apró jeget öntünk a pohárba és összeturmixoljuk a hozzávalókat.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, olíva olajjal, vörösborecettel ízesítjük.

Behűtjük, és jó hidegen fogyasztjuk.