Gombás töltött csirke

Gasztro

Gombás töltött csirke

A karácsonyi pulykatöltés előtt edzésként is praktikus elkészíteni ezt az ételt. 

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • ½ kg gomba
  • 2 db zsömle
  • 1 fej vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bors

Elkészítés: 

A csirkét kicsontozzuk úgy, hogy a fél csirke húsa (mell, comb, szárny) egyben maradjon, és a bőr ne sérüljön. A fél csirkéből a combcsontot is kivesszük, csak a szárnycsontját hagyjuk meg, a szárnyvégét is levágjuk. A másik oldalával is ugyanígy járunk el.

Tovább olvasok

Elkészítjük a tölteléket. A gombát megtisztítjuk és feldaraboljuk. Minimális zsiradékon megpirítjuk a felaprított hagymát a gombával, ízesítjük sóval, borssal és a kakukkfűvel, a levét elforraljuk.

Ha kicsit kihűlt, összegyúrjuk a tejben áztatott zsömlével, és ha szükséges, még utána ízesítjük. A csirkehúst kiterítjük, enyhén sózzuk, rátesszük a tölteléket, majd összetekerjük úgy, hogy a szárnycsontja legfelül, a bőre pedig kívül legyen. Összekötözzük. Ugyanígy teszünk a másik darabbal is. Kevés zsiradékon a húsok mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk, utána sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

 

 
 

 

Ajánljuk még:

Zöldre van a torta festve – de nem mindegy, hogy mivel!

A zsenge csalánlevél gazdag vitaminforrás, kitűnő főzeléket, levest főzhetünk belőle. Mint ínségétel, a paraszti konyhák régebben ismerték, de újabban a trendi éttermek is felismerték a csalánt, mint a reformkonyha egyik pompás alapanyagát. Aki megszereti, rá fog jönni, hogy a csalánban még ennél is több van! Mint természetes zöldítőt, mint ásványianyag-raktárt, belekomponálhatjuk akár sós- vagy édes süteménybe is.

 

Már követem az oldalt

X