Hozzávalók
- 80 dkg nyúlhús
- 30 dkg erdei gomba (vagy 5 dkg szárított)
- 5 dkg zsír
- 2 nagyobb vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- 2 evőkanál búzakeményítő
- 1 dl száraz fehérbor
- só
- őrölt bors
- kakukkfű
- petrezselyem
Elkészítés
A húst lefejtjük a csontról, majd a csontokból egy jó erős, húsleveshez hasonló alaplevet főzünk belőlük. A lefejtett húst kockára vágjuk. A serpenyőben felhevítjük a zsírt, beletesszük a finomra vágott vöröshagymát. Ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a húst és a gombát. Ha szárított gombát használunk, azt felhasználás előtt legalább 12 órára áztassuk be, majd a levével együtt adjuk a húshoz.
Fotó: Halmos Monika @rozsakunyho
Az alaplét rászűrjük, sóval, borssal, kakukkfűvel ízesítjük, és puhára pároljuk. Ha a hús puha, tejszínes habarással besűrítjük, majd a kevés borral pikánssá tesszük. Tálalás előtt finomra vágott zöldpetrezselyemmel gazdagítjuk. Héjában sült burgonyával kínáljuk.
Nyitókép: Halmos Monika @rozsakunyho
Ajánljuk még: