Gombapástétom
Olvasási idő: 1 perc

Gombapástétom

Borbás Marcsi receptje

Hozzávalók

  • 45 dkg barna és fehér csiperke vegyesen
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. szójaszósz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 2 ek. fenyőmag
  • bors

Elkészítés 

A vöröshagymát finomra felvágjuk, majd a vajon puhára dinszteljük. A gombát felaprítjuk, majd a hagymához adjuk. Így dinszteljük tovább, míg a gomba meg nem fő. Közben ízesítjük fokhagymával, szójaszósszal, sóval és borssal. Ha elkészültünk, botmixerrel krémesre összedolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a fenyőmagot is.

Megkóstoljuk, és ha szükséges teszünk még hozzá a fűszerekből. Végül szép kis tálakba öntjük, és kihűtjük. Friss kenyérrel az igazi.

 A recept megjelenését a Smeg támogatta.

Kapcsolódó tartalom
Túrós-mazsolás csiga
| 2025. április 27

Túrós-mazsolás csiga

Antal Csilla receptje