Hozzávalók:
- 2,5 dl tej
- 20 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 22,5 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 tojás
- 1 csipet só
- 2,5 dl habtejszín
Elkészítés:
Egy vastagaljú lábasban kevergetés mellett melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat. (Ha egyszerűsítenénk a munkafolyamatot, mikrózzuk meg a hozzávalókat.) Amikor a vaj felolvadt, de a folyadék nem túl meleg, öntsük bele négy tojássárgáját.
A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá.
A szárazanyagokat keverjük össze: 225 gramm liszthez adjunk egy csomag sütőport és a sót. Vegyítsük el, majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat is, legvégül pedig a fehérjét forgassuk bele óvatosan, úgy, hogy ne törjön össze.
A tésztát felhevített, olajjal kikent gofrisütőben aranybarnára sütjük.
A habhoz a jéghidegre hűtött tejszínt felverjük, s ha kész, a felébe kakaóport keverünk. A langyos gofri tetejére halmozzuk, majd azonnal tálaljuk.
Ajánljuk még: