Gofri csokis tejszínhabbal, ahogy régről ismerjük

Gasztro

Gofri csokis tejszínhabbal, ahogy régről ismerjük

A gofri receptje minden időben jól jön! 

Hozzávalók:

  • 2,5 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 22,5 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 tojás 
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl habtejszín

 

Tovább olvasok

Elkészítés:

Egy vastagaljú lábasban kevergetés mellett melegítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a vajat. (Ha egyszerűsítenénk a munkafolyamatot, mikrózzuk meg a hozzávalókat.) Amikor a vaj felolvadt, de a folyadék nem túl meleg, öntsük bele négy tojássárgáját. 

A tojások fehérjéit a cukorral verjük kemény habbá.

A szárazanyagokat keverjük össze: 225 gramm liszthez adjunk egy csomag sütőport és a sót. Vegyítsük el, majd adjuk hozzá a folyékony hozzávalókat is, legvégül pedig a fehérjét forgassuk bele óvatosan, úgy, hogy ne törjön össze. 

A tésztát felhevített, olajjal kikent gofrisütőben aranybarnára sütjük. 

A habhoz a jéghidegre hűtött tejszínt felverjük, s ha kész, a felébe kakaóport keverünk. A langyos gofri tetejére halmozzuk, majd azonnal tálaljuk.