Göcseji aszalt körtével töltött sertésszűz

Gasztro

Göcseji aszalt körtével töltött sertésszűz

Fantasztikus fogás!

Hozzávalók

  • 2 db sertésszűz
  • 15 dkg apróhús darálva
  • 5 dkg durvára vágott dió
  • 1 db áztatott zsemle
  • 2 db tojás
  • 10 dkg aszalt körte
  • fehérbor
  • szalonna szeletek
  • fehérbors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld ízlés szerint

 

Tovább olvasok

Elkészítés

A darált húst, a vágott diót, az áztatott zsemlét a tojásokkal és fűszerekkel összedolgozzuk. A húst kiterítjük, kiütögetjük, sózzuk és borsozzuk. Rákenjük a tölteléket és a fehérborba áztatott aszaltkörte-szeletekkel felgöngyöljük.

Szalonnaszeletekbe tekerjük, egy pici vizet öntünk alá, de nem kell sok, mert a szalonnából kisül annyi zsír, amennyi elég a hús alá, és megsütjük.

Fűszeres, burgonyás rétessel tálaljuk.

Ajánljuk még:

Vágott vagy mű? A kérdés nem is olyan egyszerű

Örök karácsonyi dilemma, hogy élő- vagy műfenyőt díszítsünk az ünnepre: nagyon megosztó téma. Mi azonban visszafogottságra és alaposabb átgondolásra invitálunk mindenkit, mert a kérdés egyrészt közel sem olyan egyszerű, mint gondolnánk, másrészt ebből fakadóan talán nem is olyan egyértelmű, melyik a helyes megoldás.