Hozzávalók
- 2 db sertésszűz
- 15 dkg apróhús darálva
- 5 dkg durvára vágott dió
- 1 db áztatott zsemle
- 2 db tojás
- 10 dkg aszalt körte
- fehérbor
- szalonna szeletek
- fehérbors
- só
- szerecsendió
- petrezselyemzöld ízlés szerint
Elkészítés
A darált húst, a vágott diót, az áztatott zsemlét a tojásokkal és fűszerekkel összedolgozzuk. A húst kiterítjük, kiütögetjük, sózzuk és borsozzuk. Rákenjük a tölteléket és a fehérborba áztatott aszaltkörte-szeletekkel felgöngyöljük.
Szalonnaszeletekbe tekerjük, egy pici vizet öntünk alá, de nem kell sok, mert a szalonnából kisül annyi zsír, amennyi elég a hús alá, és megsütjük.
Fűszeres, burgonyás rétessel tálaljuk.
Ajánljuk még: