Az ünnepekre nem muszáj bonyolult fogásokat készíteni, anélkül is lenyűgözhetjük a családot néhány remek ízkombinációval. A gesztenyekrémleves esetében sem kell hosszasan a tűzhely mellett állni, viszont fontos, hogy tökéletesen selymesre turmixoljuk.
Hozzávalók
- 50 dkg tisztított gesztenye
- 4 dl zöldségalaplé
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 4-5 szelet bacon
- 1 ek barnacukor
- durvára őrölt bors
- só
Elkészítés
A gesztenyét az alaplével feltesszük főni. Enyhén sózzuk. Miután puhára főtt, a gesztenye egyharmadát kivesszük belőle. A maradékot az alaplével krémesre turmixoljuk. Közben tejszínnel selymesítjük. Ízesítjük egy kevés barnacukorral és durvára őrölt borssal, majd alacsony lángon még rövid ideig forraljuk.
A bacont nagyobb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ezután kiszedjük a pirult darabokat, és ugyanabba a serpenyőbe teszünk egy adag vajat. Ezen a vajon az egészben hagyott gesztenyéket átpirítjuk.
Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk is az ünnepi levest a pirult baconnel és a gesztenyével.
Ajánljuk még: