Gesztenyekrémleves

Gasztro

Gesztenyekrémleves

Borbás Marcsi receptje egy jó gesztenyekrémleveshez!

Az ünnepekre nem muszáj bonyolult fogásokat készíteni, anélkül is lenyűgözhetjük a családot néhány remek ízkombinációval. A gesztenyekrémleves esetében sem kell hosszasan a tűzhely mellett állni, viszont fontos, hogy tökéletesen selymesre turmixoljuk. Nekem ezúttal a Bosch ErgoMixx volt a segítségemre ebben.

Ha szeretnétek elkészíteni, a következő arányokkal dolgozzatok:

  • 50 dkg tisztított gesztenye
  • 4 dl zöldségalaplé
  • 2 dkg vaj
  • 1,5 dl zsíros tejszín
  • 4-5 szelet bacon
  • 1 ek barnacukor
  • durvára őrölt bors

Elkészítés:

A gesztenyét az alaplével feltesszük főni. Enyhén sózzuk. Miután puhára főtt, a gesztenye egyharmadát kivesszük belőle. A maradékot az alaplével krémesre turmixoljuk. Közben tejszínnel selymesítjük. Ízesítjük egy kevés barnacukorral és durvára őrölt borssal, majd alacsony lángon még rövid ideig forraljuk.

A bacont nagyobb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ezután kiszedjük a pirult darabokat, és ugyanabba a serpenyőbe teszünk egy adag vajat. Ezen a vajon az egészben hagyott gesztenyéket átpirítjuk.

Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk is az ünnepi levest a pirult baconnel és a gesztenyével.

A videóban használt gépekről itt találtok további információt: MS6CM6155 Botmixer | BOSCH HU (bosch-home.com)

Ajánljuk még:

Mit kíván a hús? Hogyan fűszerezzük a különböző húsfajtákat?

A tökéletes húsétel elkészítésének egyik legfontosabb eleme a megfelelő fűszerezés. Minden húsfajtának megvan a maga karaktere, amit a hozzá illő fűszerekkel tudunk kiemelni vagy éppen harmonikusan kiegészíteni. A következőkben végigvesszük a legnépszerűbb húsfajtákat és a hozzájuk legjobban passzoló fűszereket, valamint azok használatának módjait.