Az ünnepekre nem muszáj bonyolult fogásokat készíteni, anélkül is lenyűgözhetjük a családot néhány remek ízkombinációval. A gesztenyekrémleves esetében sem kell hosszasan a tűzhely mellett állni, viszont fontos, hogy tökéletesen selymesre turmixoljuk. Nekem ezúttal a Bosch ErgoMixx volt a segítségemre ebben.
Ha szeretnétek elkészíteni, a következő arányokkal dolgozzatok:
- 50 dkg tisztított gesztenye
- 4 dl zöldségalaplé
- 2 dkg vaj
- 1,5 dl zsíros tejszín
- 4-5 szelet bacon
- 1 ek barnacukor
- durvára őrölt bors
- só
Elkészítés:
A gesztenyét az alaplével feltesszük főni. Enyhén sózzuk. Miután puhára főtt, a gesztenye egyharmadát kivesszük belőle. A maradékot az alaplével krémesre turmixoljuk. Közben tejszínnel selymesítjük. Ízesítjük egy kevés barnacukorral és durvára őrölt borssal, majd alacsony lángon még rövid ideig forraljuk.
A bacont nagyobb darabokra vágjuk, és egy serpenyőben megpirítjuk. Ezután kiszedjük a pirult darabokat, és ugyanabba a serpenyőbe teszünk egy adag vajat. Ezen a vajon az egészben hagyott gesztenyéket átpirítjuk.
Ha mindennel elkészültünk, tálalhatjuk is az ünnepi levest a pirult baconnel és a gesztenyével.
A videóban használt gépekről itt találtok további információt: MS6CM6155 Botmixer | BOSCH HU (bosch-home.com)
Ajánljuk még: