Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 4 dkg olaj
- 0,5 dkg só
- csipetnyi szárított oregánó
- 2 ek. barna cukor
- 1,5 dl tej
- 1,25 dkg élesztő
A kenéshez:
- 2 dkg vaj
A töltéshez:
- 15 dkg füstölt sajt
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a sóval, cukorral, olajjal, tejjel és élesztővel. Fűszerezzük a tésztát oregánóval, alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 15-20 percet hagyjuk pihenni.
Ezután lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és függőlegesen felszabdaljuk hosszú szárú háromszögekre. Mindegyik háromszög széles végére teszünk egy hasábnyi füstölt sajtot, majd feltekerjük a tésztát.
A kiflik külsejét olvasztott vajjal megkenjük. Ezután pihentetjük legalább tíz percig. Ha nagyon hűvös van, hagyjuk tovább pihenni. 190 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
Ajánljuk még: