Füstölt sajttal töltött sörkifli

Gasztro

Füstölt sajttal töltött sörkifli

Juhos József receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg olaj
  • 0,5 dkg só
  • csipetnyi szárított oregánó
  • 2 ek. barna cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,25 dkg élesztő

A kenéshez:

  • 2 dkg vaj

A töltéshez:

  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk a sóval, cukorral, olajjal, tejjel és élesztővel. Fűszerezzük a tésztát oregánóval, alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Ezután lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és  függőlegesen felszabdaljuk hosszú szárú háromszögekre. Mindegyik háromszög széles végére teszünk egy hasábnyi füstölt sajtot, majd feltekerjük a tésztát.

A kiflik külsejét olvasztott vajjal megkenjük. Ezután pihentetjük legalább tíz percig. Ha nagyon hűvös van, hagyjuk tovább pihenni. 190 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Ajánljuk még:

Fűszeres ünnepi italaink

A karácsonyi időszak Európában nemcsak az ünnepségekről, ajándékokról és a családi együttlétről szól, hanem a különleges, fűszeres italok gazdag hagyományáról is. Minden egyes ország saját egyedi receptekkel és kulturális örökséggel járul hozzá ehhez a csodálatos gasztronómiai hagyományhoz, amely évszázadok óta melegséget és örömet hoz a hideg téli napokba.