Füstölt sajttal töltött sörkifli

Gasztro

Füstölt sajttal töltött sörkifli

Juhos József receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg olaj
  • 0,5 dkg só
  • csipetnyi szárított oregánó
  • 2 ek. barna cukor
  • 1,5 dl tej
  • 1,25 dkg élesztő

A kenéshez:

  • 2 dkg vaj

A töltéshez:

  • 15 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A lisztet összedolgozzuk a sóval, cukorral, olajjal, tejjel és élesztővel. Fűszerezzük a tésztát oregánóval, alaposan kidolgozzuk, majd letakarva 15-20 percet hagyjuk pihenni.

Ezután lisztezett felületre borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, és  függőlegesen felszabdaljuk hosszú szárú háromszögekre. Mindegyik háromszög széles végére teszünk egy hasábnyi füstölt sajtot, majd feltekerjük a tésztát.

A kiflik külsejét olvasztott vajjal megkenjük. Ezután pihentetjük legalább tíz percig. Ha nagyon hűvös van, hagyjuk tovább pihenni. 190 fokos, előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. 

Ajánljuk még:

Ahány ház, annyi szokás – ázsiai leveskalauz, a pho -tól a tom yum-ig

Leveses nemzet vagyunk: előételként és fő fogásként is szeretjük a szerényebb és gazdagabb leveket. Ázsiában sincs ez másként: Kínától Thaiföldig isszák, szürcsölik, kanalazzák, pálcikával eszik a könnyű és akár reggelire fogyasztható, valamint a fajsúlyosabb, egész étkezést kitöltő, tésztás-húsos variációkat. Amióta a ‘90-es években megismerkedtünk az első „csípős-savanyúval”, van egyféle vonzódás és több divathullámot is megéltünk már – vegyük csak a pho-t vagy éppen a ramen trendjét.